Гешев обеща прокуратурата да продължи да оповестява публично факти от разследвания

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще продължи и занапред. Това каза във Враца единственият номиниран за главен прокурор Иван Гешев, съобщава „Нова телевизия“.

Коментарът му дойде, след като вчера държавното обвинение изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров, търговския директор във фирмата Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков, който бе първият задържан по случая.

Прокуратурата разпространи общо 13 файла, сред които снимки на файлове от компютри, телефон, както и стоп кадри от охранителни камери в „ТАД груп“ с обяснителни бележки кое какво е. От файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение биха навредили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази. Въпреки това ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски поапднаха сред файловете, които бяха разпространени.

Гешев уточни, че оповестяването на доказателства пред медиите ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото. Според него това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, поясни той.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s