В очакване Иван Тодоров да кацне в България

Собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, чиято фирма е обвинена за кибератаката срещу приходната агенция, трябваше да кацне в тази  вечер в България с полет от Истанбул.

Това обаче не се случи.

От МВР не отричат и не потвърждават информация за това дали той е бил на борда на самолета, с който се очакваше да кацне и дали е арестуван или не, съобщава Нова ТВ.

1564032048

Припомняме ви, че само преди няколко дни на Иван Тодоров беше повдигнато обвинение за подбудителство при извършването на хакерската атака срещу НАП.

Тогава изтекоха данни на близо 5 милиона българи. Той е пуснат за издирване в шенгенското пространство.

В съобщение до представителите на медиите в понеделник Тодор обяви, че е възможно да се прибере още същата вечер. Информацията като цяло по случая е разнопосочна. Единственото, което се знае е, че при кацането му в България, той ще се сдобие с обвинения.

„Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. За мярката за неоткроление ще се прецени на момента”, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира пред NOVA, че освен обвинените до момента Тодоров, търговския директор на „Тад груп” Георги Янков и 20-годишния Кристиян Бойков, ще бъдат разследвани и бившите служители на фирмата.

„Ще се работи активно и с всички бивши служители от последните 2 години, вкл.и с тези, които са напуснали последните дни. В случай, че се съберат доказателства, ние ще сме сигурни, че можем да ги декриптираме”, заяви Гешев.

Очаквайте подробности.
Източник: NOVA

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s