Хиляди протестират срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор (Снимки)

Хиляди българи се събраха днес пред съдебната палата в София в знак на протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор на Република България.

Припомняме, че в четвъртък пред ВСС стотици хора се събраха, за да поискат кандидатурата на Гешев да бъде оттеглена. Тогава организатор на акцията бе Демократична България. Днешният протест се организира основно от инициативата „Правосъдие за всеки“.

Анкета: Одобрявате ли Иван Гешев за главен прокурор?

991-ratio-protest-protiv-ivan-geshev-2
БГНЕС
67282893_375428436499181_4314627298344042496_n
Снимка: Интернет

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов не номинира кандидат за нов главен прокурор. Така в процедурата, която трябва да приключи с избора на обвинител № 1 на 24 октомври, ще участва единствено Иван Гешев.

„Време е да станем гневни! Днес Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава! Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на Олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор, и ДА на правото ни като граждани да излъчим достойни кандидатури и да защитим конституционните си права“, написаха във Фейсбук от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“.

 

67409192_1252869511551436_8868015475099959296_n
Снимка: Интернет

 

Сред говорителите на протеста беше и проф. Велислав Минеков, който заяви:

„Днес беше възвестена диктатура, а не този случаен избор. Ние се завръщаме далеч в миналото, ние не завръщаме в 89-та година… ние сме в годините след войната. Единственият шанс е ние да си извоюваме демокрацията така, както можем и така, както сме го можели винаги.

Чувам отчаян глас, че е време за Терминал 2. И тогава на кого оставяме държавата? Не е ли време те да си тръгнат, а ние да останем? Почтените трябва да управляват тук. Защото сме в ръцете на мафия. Но когато казвам мафия аз греша, защото мафията е благородна организация в сравнение с това, което ни управлява. Погледнете физиономиите им, погледнете характера им, погледнете просташкото им поведение, тяхната наглост, тяхната крадливост, тяхната корумпираност…

Има все още много българи, които се сещат, че са ощетени, едва когато отидат да им заколят прасето. Това е твърде тъжно. Всъщност имаме огромен повод за борба с нещастието, което ни се случва. Това е истинска национална трагедия, това не е шега. И защото ме подсетихте за прасетата и за чумата – аз се надявам тази заразна болест да се прехвърли при онези корпулентни и розови свине, за да може ние „чумата“ да ги излекуваме подходящо.“

Снимки: БГНЕС

One thought on “Хиляди протестират срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор (Снимки)”

  1. Един нов 9.Юни.1923 г. и Жандармерйски и Войскови ” ЛОВНИ РОТИ ” , ” Шпицкоманди ” от фашисти -легионери и чети на ВМРО , като по времето на Иванъ / Ванче / Михайловъ , ще оправят тази държава , като първо избият Червената БКП / БСП сган и червеното и котило – до 9-то червено коляно …. ! Друг път – НЯМА !! Пример УНГАРИЯ – 1956 г. – с висящите избесени по стълбовете и дърветата – КОМУНИСТИ и агенти на Унгарската ДС – с главите надолу ……… ! Не ЛУСТРАЦИЯ , а масови РАЗСТРЕЛИ на Червената Сган …… !!!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s