Удължиха разследването срещу Местан за катастрофата

С два месеца е удължено разследването за катастрофата от 14 април, когато автомобилът на политика Лютви Местан се сблъска с друг и на място загина 6-месечно бебе.

Причината за удължаването на срока на разследването е, че вещите лица не са приключили с изготвянето на съдебната автотехническа експертиза, която трябва да установи кой е виновният за инцидента, завършил фатално със смърт на дете.

620_bcaec03cdbf1869aa31a5f6ebb5650ee.jpg

Те са поискали още 2 месеца, а в НПК няма ограничения за това колко пъти може да бъде удължаван срокът за подобна експертиза. Това заяви говорителката на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева. Според нея е невъзможно да се прогнозира кога делото ще влезе в съда.

След катастрофата Местан беше задържан за 24 часа и пуснат под гаранция от 10 000 лева, която той обжалва. Обвинението, което прокуратурата повдигна срещу него, бе за причиняване на смърт по непредпазливост. А след 10 дни мълчание той даде обширна пресконференция в Кърджали, на която подчерта, че е „невинен, прокуратурата лъже и клевети, разследването е преднамерено“ и очаква „поне извинения“.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s