Любомир Димитров – Гребеца е подсъдим за две убийства, извършени през 2008 г.

7  години след ареста на бандата и 3 години след окончателните присъди Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца са стопили присъдите си с труд и са се превъзпитали. Администрацяита на затвора ги предложила за условно предсрочно освобождаване, съобщава „24 часа“.

Софийски градски съд е одобрил предложенията на началника на затвора за освобождаването им. За Гребеца на 5 май, а за Йожи – на 10 май, пише още ’24 часа’.

На практика така половината от групата на „Наглите“ е изтърпяла ефективното си наказание от 7 години и половина и 3 години след окончателните им присъди от ВКС.

В затвора остават другите двама – Прокопий Прокопиев-Поли и  Даниел Димитров-Данчо Релето.

„Няма нищо странно. Това е процедура по закон. Има предпоставки за условното им освобождаване, има предложение за това, има определение на съда“, казва пред „24 часа“ юрист, запознат с казусите на двамата.

Припомняме, че Ивайло Евтимов-Йожи беше осъден на 18 години затвор. Времето на изтърпяване на накзанието му се зачита от края на 2009 година, защото е в ареста оттогава. Йожи работи в затвора и така законно е намалил наказанието си.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s