Председател на ВКС няма място, на който и да е протест. Недопустимо е! Това заяви в ефира на Канал 3 представляващият ВСС Димитър Узунов известен като „човекът на Бойко“ от записите Яневагейт.

73803_660_370.jpg.pagespeed.ce.acoAFuDh-g

Узунов коментира днешните снимки пред медията на Делян Пеевски, които показаха, че председателят на ВКС заедно със съпругата си Елисавета е бил на политически протест с участието на кандидати на „Нова Република“ и „Да, България“ точно две седмици преди парламентарните избори. Нещо повече – Панов е рамо до рамо с кандидата за депутат от партията на Радан Кънев – Петър Славов.

”Видяхме снимки на Калпакчиев да се среща с лидера на политическа партия, но е интересно, че и той и Лозан Панов не коментират собствените си срещи. Мечтата на Панов е да отреже главата на главния прокурор, такава беше и мечтата на бившия правосъден министър”, каза още той.

”На мен Цацаров не ми е началник, но съм принуден да изразя своето възмущение”, добави Узунов.

”На кадрите от протеста срещу главния прокурор са същите професионални протестиращи. Протестъри, това е!”, отсече представляващият ВСС.

”Правилата ни за срещи са изчерпани в етичния кодекс са магистратите. Абсурдно е Лозан Панов да е на протеста! Това означава: ”Аз съм пристрастен”. Калпакчиев казва, че Цацаров е нарушил закона за съдебна власт със срещата в ЦУМ, но Сашо Дончев и Георги Гергов не са подсъдими, главният прокурор не е нарушил етичния кодекс”, категоричен бе Узунов.

”Съжаляваме, че г-ж Цачева дойде в края на нашия мандат. Впечатлени сме от нейната ерудиция. Всички колеги сме много респектирани от г-жа Цачева”, каза той.

”Имаме проблеми в съдебната система, тя беше разделена на съдийска и прокурорска колегия, прокурорската е с обиколки пред съдебната в реформата”, подчерта Димитър Узунов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s