Пенсионерите са най-атакувани от телефонните измамници

Две крупни телефонни измами са извършени в Разградско през последните дни, при едната извършителите са задържани, съобщават медиите в региона.

Служители на РУ-Исперих са разкрили за часове телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

На 19 май около 18.15 ч. в Районното управление е получен сигнал от 86-годишна жена, че около 13.00 ч. същия ден неизвестно лице ѝ се е обадило по телефона, представило се като служител на МВР Петър Петров и обяснило, че трябва да предаде наличните си пари и златни накити във връзка с провеждаща се акция по залавяне на измамници.

Възрастната жена поставила сумата от 10 000 лева в найлонова торбичка и я закачила на входната врата. Малко след това пред дома ѝ спрял тъмен на цвят лек автомобил, от който слязъл мъж и взел торбичката.

В резултат на предприетите незабавни и целенасочени оперативно-издирвателни действия е установено, че извършители на деянието са двама млади мъже – на 18 и 22 години, жители на селата Брестовене и Острово. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

Жертва на телефонна измама в станала и 79-годишна жена от Разград. Отново на 19 май тя била въведена в заблуждение, че помага в полицейска акция по залавяне на измамници и хвърлила през терасата на улицата найлонов плик с 9000 евро, 200 долара и 11 500 лв.

По случая се води разследване.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s