Нигериец от Лондон беше пребит в центъра на София

Чужденец беше нападнат в центъра на София. Нигериецът е пребит посред бял ден край Руски паметник. Предполага се, че е атакуван само заради това, че е цветнокож. Нападателите засега са неизвестни.

Финансистът от Лондон пристига на екскурзия в София, без да има представа, че ще се наложи да си тръгне пребит и разочарован.

„Разхождах се из града, разглеждах. Бях около „Руски паметник” и ме нападнаха в гръб.  После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си очите ми бяха замъглени – не виждах добре. Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го – Какво не е наред? Защо ме удари? – Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори”, разказва пострадалият Окон Анянихи.

Той преценил, че е по-добре да избяга. Опитал се да вземе такси до най-близката болница, но таксиметровият шофьор отказал да го качи.

„Попитах шофьора може ли да ме заведе до болница, защото кървях. Дори не свали прозореца на колата. Само поклати глава отвътре. (..) Аз продължавах да повтарям. Болница, болница. Къде има болница. Той само посочи отвътре посоката.

Стигнал пеша до „Пирогов”, където му почистили раните и му били инжекция. Не може да си обясни нито агресията, нито нападението. Сигнализирал е за случая в столичното Шесто районно управление.

Когато отидох до полицейското управление, никой не поиска да ми помогне. Бях много разочарован. Трябваше да стоя навън час и половина”, добави Окон.

От СДВР обясниха, че се наложило в районното да викат преводач, който да разпита мъжа на английски. Затова се наложило да чака.

Нападателите се издирват. Ако бъдат намерени обаче, пострадалият ще трябва да дойде от Лондон в София, за да ги разпознае и да свидетелства срещу тях.

Източник: bTV

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s