Запомнете добре това лице – утре може и вие да попаднете на пътя му

26-годишният Живко Кючуков, който зверски изрита възрастна жена на спирка в Бургас, вече е на свобода. Това разкри майка му Дарина пред Блиц. Тя потвърди, че синът ѝ е шизофреник, поради което след безпричинната агресия спрямо 72-годишната Виолета е бил въдворен в психиатрията.

Днес по обяд обаче е бил освободен и отведен в дома на майка си, където се намира и в момента.

„Сега вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява и се страхува! Страх го е от полицията и хората – да не му направят нещо“, обяснява майка му Дарина пред наш репортер. В момента Живко Кючуков се намира в дома на майка си в бургаския ж.к. „Изгрев“.

Сега вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява, споделя неговата майка Дарина.

72-годишна пенсионерка разказа пред „Флагман“: „Отивах до личната лекарка за лекарствата на мъжа ми – той е болен на легло. Бях на спирката, имаше 6 минути до автобуса ми“.

Жената стояла на седалките, а нападателят Живко на пейките, перпендикулярни на нея. Изведнъж 26-годишният младеж се изплюл зад жената.

„Щом евентуалният извършител е бил задържан, съдът трябва да вземе решение дали да увеличи мярката за задържане под стража, или да го пусне под домашен арест“, обяснява член на буркаската адвокатска колегия пред „Гласът на младите хора“.

Специалистът разясни още, че това решение, както всяко друго, подлежи на обжалване.

„Ако бъде намерен за невменяем, всичко приключва“, допълни адвокатът.

Ако действително дело се състои и Живко бъде намерен за виновен, то той може да получи условна или ефетивна присъда, при която ще трябва да лежи в затвора.

Това решение обаче също може да бъде обжалвано. Освен това прокурорът по делото може да протестира срещу съдебното решение, което също е някава форма на обжалване.

Може да го накарат да изплати обезщетение на пострадалата, но ако обвиняемият няма никакво имущество на негово име, жената просто ще има да си взема едни пари“, обяснява още специалистът.

Снимка: Флагман

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s