„От всичките зам.-министри на „Обединените патриоти“ Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за семейството и кариерата му “.

Така коментира премиерът Бойко Борисов скандала със снимката на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, на която той козирува с хитлеристки поздрав в Музея на Мадам Тюсо в Париж.

При пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ Борисов благодари на Тенев, че си е подал оставката и заяви, че това е „достойна постъпка“.

„Можеше още в първия миг да се извинят, да кажат: „Случило се е, грешка на всеки, в музей, било е 2009 г., сега сме 2017-а. Убеден съм, че и вие като сте били командировки някъде сте се шегували и сте правили такива неща. Човешко е!“, отбеляза премиерът.

По думите му тези, които искат оставката на Валери Симеонов, е трябвало да поискат оставката и на Корнелия Нинова.

„Къде бяха тези призиви, когато тя потупа по рамото Крум Зарков при неговата шега, че бил с ченгета да измъчва моя или нечий друг дядо. Ние си замълчахме тогава, но по телевизията те се шегуваха по брутален начин със съдбите на хората и продължават да се хилят. Разликата е, че Зарков още е депутат, а зам.-министърът със снимката вече не е зам.-министър“, изригна Борисов.

„Не съм чул какво е казал Валери Симеонов, намерете го той да го изясни“, коментира премиерът изказването на лидера на НСФБ, че сигурно и той имал майтапчийски снимки от Бухенвалд.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s