СТИГНАХМЕ ДЪНОТО: Родителите на Самуела ще събират сами средства за лечението й

След скандала около лечението на 8-годишната Самуела, която страда от гръбначно изкривяване, родителите ще събират сами средства за операцията й. Това стана ясно от интервю на Нова ТВ с родителите й.

Припомняме, че от Фонда за лечение на деца са съгласни да отпуснат пари, но не искат да ги дадат на единствената болница, която може да лекува Самуела. По правилата на Фонда лечебното заведение трябвало да проведе обществена поръчка за скъпоструващите импланти, а по закон – то не е длъжно.

Историята на Самуела и борбата и с фонда за лечение на деца

От болницата заявиха, че няма как да направят обществена поръчка, когато фирмата доставчик на имплантите е само една.

Освен това законът изрично предвижда възможност за пряко договаряне при изключителни обстоятелства – например – опасност за живота и здравето на хората.

Междувременно, състоянието на детето прогресивно се влошава.

Самуела е дете, което може да води съвсем нормален живот. Но от началото на годината нейният казус е в административния хаос на Фонда за лечение на деца, а до момента, в който може да се реагира, остават още няколко седмици.

Качеството на едно общество се измерва в това как се отнасяме към болните и страдащите деца и възрастни. Ако възрастните си отиват, тук един министър решава дали нашето дете ще живее. Разбираемо би било, ако нямаше решение, но тук има лечение, имаме екип с опит, има отпуснати средства, но липсва един министерски подпис, от който зависи дъщеря ни, пишат родителите и.

Молим да дадете гласност затова и да се окаже необходимият натиск да се вземе единственото възможно решение за спасяването на Сами!

Тук може да намерите повече информация по темата „Да помогнем на Самуела

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s