2111359065
Слави Трифонов на протест пред Парламента, Снимка: БТВ

 

Днес стана ясно, че Слави Трифонов прекратява седящия си протест, или поне засега.

В открито писмо той коментира, че „днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено.  И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия”.

Малко по-рано днес от ГЕРБ внесоха законопроект за въвеждане на мажоритарен избор на депутати и намаляване на партийните субсидии.
Припомняме, че Трифонов протестира близо седмица с голяма част от своя екип. Искането на шоумена и привържениците му беше депутатите да приемат спешно промени в Изборния кодекс. С тях трябва да се въведе изцяло мажоритарен вот у нас.
До момента идеята среща подкрепа единствено от ГЕРБ, които обещаха това да е първият им законопроект. БСП, ДПС и Обединените патриоти вече се обявиха против.
Именно това стана повод инициаторите на референдум по въпроса от „Шоуто на Слави” днес да не се явят на станалия традиционен свой протест пред Народното събрание.

„От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес”, пише шоуменът.

И приключва с думите: „Нищо не е приключило и нито не е свършило”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s