Издирва се: Жената на Цветан Василев

Интерпол издирва с червена бюлетина Антоанета Василева, съпруга на банкера Цветан Василев. Това става ясно от справка на страницата на полицейската организация, съобщава „24 часа”.

Антоанета Василева е обявена за издирвана още през април, но сега е със снимка на сайта.

980x551_1494154591

Василева беше обвинена в пране на пари в края на март. Същата причина е посочена и в сайта на Интерпол.

Разследването срещу нея започна през 2014 г. Тя е обвинена, че през 2012 г. купила къща на брега на Женевското езеро за 20 милиона швейцарски франка. Според магистратите милионите били присвоени от съпруга ѝ от фалиралата КТБ. Той има обвинение в спецпрокуратерата като лидер на бада за източване на банката.

Антоанета Василева е български икономист, професор по Световно стопанство и Международни икономически отношения в катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство.
 Прокуратурата иска от Сърбия арест зa съпругата на Цветан Василев

Прокуратурата иска съпругата на Цветан Василев да бъде задържана и изправена пред сръбски съд, за да бъде екстрадирана в България. Такава процедура тече над две години и половина по отношение на съпруга й.

Паралелно с това има и прокурорско разпореждане за задържането на Антоанета Василева, ако случайно реши да влезе в страната. Опит да бъде отменено направиха днес адвокатите на банкера Цветан Василев, но Софийският апелативен съд прекрати делото, защото нямало такава процедура в НПК.

Обвинението на Василева е, че през 2012 година е купила къща в Швейцария с пари, дарени от Цветан Василев. Той пък ги бил взел от КТБ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s