В дъжд и пек – Слави Трифонов отново на протест

Днес въпреки проливния дъжд, който се изля в София, Слави Трифонов отново дойде на площада пред Народното събрание в защита на референдума. Там го посрещнаха около 250 граждани.

18387248_10206933281248935_459013890_n

Телевизионният водещ протестира вече четвърти ден пред парламента, с искане депутатите да предприемат конкретни действия за превръщането в закон на резултата от референдума за промяна на изборните права.

Заедно със Слави протестират негови колеги от шоуто и граждани, които са си донесли сгъваеми столове, както ги призова днес фейсбук групата „Слави, време е да изхвърлим боклука“.

В него 2.5 млн. души се обявиха за задължителен мажоритарен избор на народни представители и намаляване на субсидията на партиите.

18361051_10206933281288936_369529938_n

През вчерашния трети ден от протестите на Слави, той заяви, че не вижда голяма подкрепа от страна на хората. „Не казвам, че това не е добре, не виждам хората много да търсят своите искания. Аз съм тук, защото смятам, че така е справедливо, другите хора – всеки да отговаря за себе си“, добави още той.

По думите му хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада – не са склонни да рискуват времето си. „Аз отговарям само за себе си“, отбеляза Трифонов.

В социалните мрежи вече тече кампания по организирането на следващия протест, който е под наслов „Трябва Да ни Чуете!“ 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s