Радан Кънев: И тримата от ЦУМ са публично известни като масони

Политическият съвет на Нова Република е удовлетворен от ангажимента на служебния кабинет и ГЕРБ за активна българска позиция по преговори ЕК – Газпром за цената на природния газ.

„Надяваме се тази позиция да стане по-силна, чрез активна дипломация с Полша и Балтийските републики, която да доведе до компенсации за минали периоди и подписване на нов договор с Газпром, при по-добри условия“, казват от формацията на Радан Кънев.

Нова република настоява българската позиция да бъде публично оповестена предварително и подложена на обществено и експертно обсъждане.

От Нова република коментират и срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев: „Изразяваме тревога от проведената нерегламентирана среща на главния прокурор с крупни бизнесмени, на която са обсъждани енергийни, медийни и политически теми.

Припомняме, че по предложение на политиците от Нова Република, 43 НС задължи всички магистрати да декларират принадлежността си към тайни организации, в това число масонски ложи. А и тримата от ЦУМ са публично известни като масони“, коментират от дясното обединение.

Те настояват ГЕРБ, като представител на ЕНП, която декларира, че ще представлява и българските десни избиратели в 44 НС, да поиска анкетна комисия, която след изслушване на засегнатите страни и на специалните служби да установи причините за проведената нерегламентирана среща и съдържанието на проведените разговори, да установи връзката между проведената нерегламентирана среща и членството на участниците в масонски ложи и други тайни организации.

Нова Република декларира готовността си да продължи да съдейства на всички власти и да проведе консултации с десни и реформаторски политически партии по тези важни за националния интерес въпроси.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s