Малко по-рано тази вечер стрелба в центъра на Париж затвори булевард „Шанз Елизе“ и още няколко улици в централната част на френската столица. Полицията предупреди гостите и жителите на града да избягват тази част на Париж.

Според първоначалната информация на улица „Шанс Елизе“ спира кола пред полицейски микробус, а от нея  излиза човек и започва да стреля с автоматично оръжие по полицейския микробус.

В резултат на стрелбата един полицай е убит, а други двама – ранени.  Служителите на реда също откриват огън и убиват нападател.

На този етап не се съобщава дали нападателят е мъж или жена.

Свидетел на трагедията съобщава, че нападателите са били двама.

Появи се информация, че може да става дума за терористичен акт. Три полицейски източници обаче съобщават пред „Ройтерс“, че може да става дума за опит за въоръжен грабеж.

Говорител на френския министър на вътрешните работи съобщи пред телевизия BFM, че нападателите умишлено са стреляли по полицаите, но все още не са ясни конкретните им мотиви.

Имало е втора престрелка на улица в близост до булевард „Шанз Елизе“. Предполага се, че се е стреляло по втория нападател, който се укрива. 

Стрелбата става броени дни преди първия тур от президентските избори в страната. Тази неделя французите трябва да решат кой да е следващият държавен глава. Вторият тур на президентските избори е насрочен за 7-и май.

По-рано тази седмица двама мъже бяха арестувани в Марсилия по подозрение, че са подготвяли атака в деня на вота.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s