Марин Николов: В Нова ТВ няма цензура

Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова, това написа във Фейсбук профила си разследващия журналиста Марин Николов, който е част от екипа на Нова ТВ от 2003 година.

До 2011 г. работи като криминален репортер в Новините и „Здравей, България“, а след това става основна част от екипа на предаването „Разследване“, където е автор на десетки скандални филми и репортажи за престъпления, корупция и проблеми от всички сфери на българската действителност. 

Повод за изназването му е изказването на колегата му Васил Иванов, който обяви че Нова Телевизия е налагала системна цензура от страна на директора на „Новини и актуални предавания“ – Дарина Сарелска. 

„И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура.

На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш“!

 

За работата си с Васил Иванов споделя: „През последната година Васил Иванов на няколко пъти ми сподели разочарованието си по повод отхвърлени негови предложения за разследвания. Не искам да вярвам, че това е общ проблем в Нова. През последните пет години, като разследващ журналист не съм имал спрени предложения за теми, подкрепени с доказателства и журналистически аргументи. Който следи работата на екипа ни, знае сериозните ни разследвания срещу отговорни властимащи, често от управляващата сила. Както навсякъде по установен професионален ред предлагам идеите си за работа на продуцента, който в някои случаи може да ги отхвърли с професионални доводи. Вярвам, че това не е било цензура по отношение на мен. Ако изпитам такава на гърба си, бих напуснал. Желая успех на Васил Иванов, който най-добре преценява решенията за себе си“.

Припомняме, че вчера от БТВ спряха „Шоуто на Слави“ заради участие участие на Васил Иванов.

 

 
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s