Над закона ли е Динко Вълев – ловецът на мигранти?

Динко Вълев от Ямбол известен като  ловецът на мигранти, е нанесъл побой над приятелката си. Тя е подала жалба в полицията, като е установено, че тя е удряна по главата и лицето. Нанесена й е лека телесна повреда, съобщиха от  МВР Бургас.

„Динко Вълев не ме бие за пръв път“, това каза самата тя в интервю за „Тази събота и неделя“ по bTV.

„Искам да си отключиш телефона да те проверя. Взе един нож и каза, че ще ме подстриже. Не му дадох да ме докосне, той ме удари в бъбреците и паднах на земята. Взе по-голям нож и се опита да ме подстриже. Вкара ме в банята и не ме пускаше да излезна. Молех му се, казах му, че имам нужда от лекар, защото съм обезобразена“, разказва за ужаса потърпевшата Деси.

„Дойдоха полицаите и излъгах, че съм паднала по стълбите, но те не ми повярваха. Казаха, че ако някой причини това на тяхна дъщеря, ще бъде убит. Аз се страхувам от Динко и ме е страх за живота ми. Мислех, че няма да изляза от тая къща жива. Не ме удря за пръв път, това е петия“, разкри Деси.

След като водещата й пусна ВИДЕОТО, с което Динко се оправдава, момичето каза, че за пръв път го гледа и всичко от казаното е лъжа.

Вече няколко дни тази тема обикаля социалните мрежи и медиите в България, но и до ден днешен МВР не е повдиганала обвинение срещу него, а само проверява проверява Динко Вълев за побой над жена.
„Каква Деси?! От вас чувам. В Чикаго съм! Вие луди ли сте”, заяви Динко и с това приключи темата.
Чувството за безнаказаност у нас се мултиплицира

Срещу Динко Вълев има и друго разследването – за подбуждане към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност.

Досъдебното производство беше образувано в средата на ноември и е за репортаж за Вълев от февруари 2015 година, в който той разказва, че е задържал 16 чужденци. Той звъни на 112 и казва н операторите, че ще „запука“ и „изпише“ някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език „Всички долу“, как псува, как се заканва, че ще убие един „циганин“ и че „ще ги поударя малко, ще ги лопам“.

Случаят се намира в ОДМВР Бургас. След излъчването, сигнал до държавното обвинение подадоха от Българския хелзинкски комитет. Случаят беше препращан от прокуратурата в София и Средец няколко път. Последно Върховната касационна прокуратура реши, че компетентната прокуратура да се произнесе дали Вълев е извършил престъпление е тази в Средец.

Заключението на прокурор Валентина Маджарова е, че Вълев е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.

Динко Вълев обаче свободно си се движи из страната и чужбина, дори след като срещу него има подадена жалба за побои. И тук е момента да попитаме:

Защо Динко Вълев не е призован в МВР Бургас, за да се изясни ситуацията?

Ще му бъде ли наложена постоянна мярка за задържане под стража след като се прибере от Чикаго?

Според адв.  Николай Хаджигенов този случай е типичен за България.

„След като десетилетия са безнаказани взичко големи престъпници и политиците се сляха с мафията дребните разбойници също знаят че могат фа направят всичко. Динко вълев отдавна трябваше да е в панделата още за случаят с бежанците“.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s