Г-жо Директор, нашата работа не е да мълчим!

Уважаема г-жо Николова, нека настоящата публикация да се счита за отворено писмо до Вас и Вашите колеги от редакцията на “Гласът на младите хора” в лицето на Веселин Диманов и Биана Гунчева. Обръщаме се към Вас по повод твърденията, че сте пряко замесени в прикриване на престъпно деяние.

Огорчение и възмущение, това изпитваме след прочита на Вашето “Право на отговор”, разпратено до медиите, в което засягате и колегите, и обществената реакция на всички хора, обвинявайки ги в разпалване на ненужно обществено напрежение и непрофесионализъм.

Може би от поста си на Директор не знаете, че свободата на словото  я дава и отнема на първо място самият журналист – не Вие. Наша работа е да задаваме неудобните въпроси, да критикуваме, да търсим истината, и единствените интереси, които обслужваме, да бъдат обществените – не тези на директорите. Медиите са истерични, защото до този момент семейството и близките на Георги не са подозирали кой е извършителят и са живели с мисълта за безнаказаност, за разлика от половин София, която както излиза по последни данни, е била наясно. Не на последно място, детската престъпност е крайно наболяла тема в страната през последните години.

Искаме да Ви припомним, че именно медиите се обединиха в търсенето на извършителя на убийството в Борисовата градина през 2015 г. Това обединение се изразяваше в публикуването на материали и снимки, разпространени от полицията, с молба за съдействие от страна на гражданите.

Докато журналистите биват заплашвани по подобен начин, по който Вие си позволявате, никога няма да успеем да се изкачим по-нагоре от 113-тото място по свобода на словото, на което се намира България (от общо 180), гонейки държави като Замбия, Нигерия и Парагвай.

Говорейки за свобода на словото, бихме искали да изразим погнусата си от това, че през последните 20 месеца мълчанието и заканите като че ли прекалено трайно и унищожително се обвиха около свободата на словото, което бе потъпкано.

Девизът на Частно училище “Езиков свят”, чийто директор сте Вие, гласи „Личността възпитава личности“. Бихме искали да Ви зададем въпроса по какъв начин възпитавате личностите си там, на какво се опитвате да ги научите и как си позволявате да ги третирате? Като личности, или като безучастни наблюдатели?

Задаваме Ви въпроси, не правим констатации. Но не ни “съдете”, когато сами си отговорим на тях чрез Вашето мълчание.

Във връзка със заканите Ви, отправени към журналистите, които според Вас петнят името Ви, се обръщаме към Вас със следния въпрос:

Г-жо Директор, не мълчахте ли достатъчно дълго, за да искате това и от нас?

Напомняме Ви, че съгласно Конституцията на република България гражданите са задължени да оказват съдействие на държавата и обществото. Също Ви напомняме, че всички граждани са равни пред закона.

Не на последно място бихме искали да Ви припомним, без да си позволяваме да отправяме каквито и да е заплахи към Вас, че цялата строгост на закона ще бъде приложена за всеки, който е знаел, че “самотният бегач” от Борисовата градина е бил Йоан Матев, наръгал смъртоносно 15-годишния Георги Игнатов.

Не обвинявайте нас за това, че сме ядосани. Не ни обвинявайте за това, че имаме безброй въпроси, на които Вие не желаете да дадете отговор. Не ни винете, че търсим истината – че искаме справедливост. Това не е медийна атака, насочена срещу Вас – това е атака, насочена срещу мълчанието и безпрецедентното погубване и поругаване на човешки живот.

А вие, уважаеми колеги журналисти, не спирайте да търсите истината, за да може семейството на Георги най-накрая да получи заслужената справедливост и възмездие.

За контакти с редакцията, можете да използвате посочения имейл: glasutnamladitehora@gmail.com

 

 

3 thoughts on “Г-жо Директор, нашата работа не е да мълчим!”

 1. Огорчение и възмущение изпитвам пък аз от вашият отговор. Доколкото разбирам, вие разполагате с изключителните права да решавате кой какво е знаел и какво е крил и да го разпространявате в обществото. И на база какви факти стигнахте до изводите кой какво е крил?

  Харесвам

  1. Полицията, съда, адвокатите… Колко медии го съобщиха това, посочени са имена и съответните им длъжности в материалите, които излязоха в последните дни и които доказват тези твърдения посочвайки точно кои държавни лица на кои длъжности са го казали вече. С изключителни права разполагат всички разследващи случая и водещи делото. Съучениците на убиеца са дали информация, описано е кога, къде. Те са го разпознали, отишли са заедно при директорката и са говорили с нея за това, какво тя им е казала, защо веднага е свикала спешно събрания събирайки всичките си колеги и какво е казала на тях, също е известно и е потвърдено от съучениците и колегите. Полицията през тези 20 месеца е разследвала, братът на убеца е разпитван… Подслушвали са обвиняемия… Преди да скачате в случая, не четохте ли по темата???

   Харесвам

 2. Същият боклук е била от началото на кариерата си – http://www.segabg.com/article.php?id=136852
  Фигурата не е спорна. Тя е скандална. Към казаното може да се добави, че:
  – госпожата е символ за корупцията в столичното образование;
  – през 1996/97 година тя безочливо подправяше протоколи от учителския избор на учебници. Тогава МОН направи проверка и я изритаха. Възможно е протоколите да се пазят още, а също и резултатите от проверката. В краен случай надеждна информация за случая може да се получи от тогава ощетените издателства – Анубис и Булвест;
  – когато я освободиха, отнесе у дома си мебелите от инспектората;
  – в момента не е само собственик на частно училище, на едновременно с това е и заместник директор на 32 столично училище (и ако това не е конфликт на интереси);
  – тя е член на Атлантическия клуб и парадира с личните си познанства и с протекция от страна на министър Паси;
  – твърди, че е добра позната с министър-председателя (от мадридския му период).
  По-голяма кадрова грешка министър Дамянов не би могъл да допусне. Дано успее да я спре. Която и да е от другите кандидатки е по-добър вариант. А най-добре е да се анулира конкурсът.
  lelka
  01 Юли 2004 08:58
  Освен написаното по-горе мога да добавя, че госпожата беше хваната да продава конкурсните задачи и това беше поводът за отстраняването и преди години. Излизайки в „Спешни“ болнични тя заключи кабинета си и почти месец никой не можа да влезе в него. В момента, в който го отвориха той се оказа напълно празен, без мебели, без документация. Г-жата беше изнесла всичко /явно в неработен ден/ сякаш и е бащиния. Министър Дамянов какво по-точно и хареса? Че е руса и дебела ли?

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s