Глас народен, глас реформаторски и Делян Пеевски в средата

След като разбрах, че вчера формацията на Светослав Витков „Глас народен“ се присъедини официално към Реформаторския блок, вече няма какво да ме изненада.

Честно ви казвам. Това дори не е политическа шизофрения, а чисто самоубийство.

Разбирам, че името на партията на Витков ще присъства в името на коалицията и тя ще се казва „Реформаторски блок – „Глас народен“ и вече ми се повръща.

20170217_6f4922f45568161a8cdf4ad2299f6d23_36691

Реформаторите коментират коалицията – има повече неща, които да ни обединяват, отколкото да ни разделят.

Ама естествено това, което ви събира, не са идеите на дясното или реформите, а задкулисието на Делян Пеевски, Бриго Аспарухов и Младен Георгиев.

Реформаторите в коалиция с близки на вербовчици и агенти на Държавна сигурност

Никога не са ме вълнували чак толкова реформаторите. Особено тези, които имат общо с Делян Пеевски, но все пак бих искал да припомня, че в партията на Витков експрерт по сигурността беше Младен Георгиев, разкрит от Биволъ като вербовчик на Бойко Борисов – агент „Буда“.

Също така Георгиев е известен с прозвището „Малкия Маджо“. Той беше назначен от Бойко Борисов за главен секретар на ДАНС. Няколко месеца след разкритията за „Буда“ той напусна тихомълком агенцията.

Освен това, пиар на партията е Светла Бригова Аспарухова-Попова, дъщеря на ген. Бригадир Аспарухов – високопоставен кадрови офицер от Първо ГУ на бившата ДС и издигнат до шеф на НРС от Желев в първите години на прехода.

Дъщерята на Аспарухов също е била служител на фирми на Атанас Тилев /Агент Румянцев/ и дори негов съдружник. На пиарското поприще чрез агенцията си Crystal Vision тя обгрижва не само „Глас Народен“, но и бившия водещ – Николай Бареков.

Реформаторите може би знаят за разкритието на Капитал, че лидерът на „Глас народен“ Светльо Витков е бил управител на фирмата за производство на цигари „Норт Табак“, свързвана с харманлийския контрабандист и агент на ДС – Тенчо Свинаря.

Тенчо Свинаря лъсна като агент „Стефан“ на ДС през юли т.г.

Той е бил съдружник с бившия зам.-началник на ПГУ на ДС и пръв зам.-министър на МВР на НРБ – ген.Любен Гоцев. Гоцев е бил и пряк шеф на Аспарухов по време на режима на Живков. Това не пречи Тенчо и Гоцев през борческите години да изнасят агнета за страните от Близкия и Среден изток.

Къде е Делян в цялата картинка?

Помните ли какво сподели в едно интервю миналата година Цветан Василев – Божидар Лукарски е подставен министър на Делян Пеевски.

Доказателствата се крият в аферите с  „Булгартабак“ и „Догансарай“.

Самия факт, че Божидар Лукарски заяви миналата година през март, че не е знаел кой е реалният собственик на компанията „Булгартабак“, е тревожен и повдига много въпроси като например: умишлено ли Министерството на икономиката прикрива реалния собственик на „Булгартабак“, как може точно министърът на икономиката да не знае кой е собственик на толкова голямо производство?

Ето отговорът на Лукарски: „Не сме се интересували и не е било предмет на Министерството на икономиката да изследва това. Важно е, но не сме го изследвали – това е ваша работа, на журналистите“.

От разследванията на „Биволъ“ разбрахме, че областният управител на Бургас – Вълчо Чолаков, който е част от Реформаторския блок и по точно от СДС, помага на Доган да заграби пристанището до Сарая.

Разкритията показват, че областният управител е одобрил с писмо 60-00-119 искане за заличаване на имота с пристанището, който в момента е изключителна държавна собственост. 

Искането е във връзка с проект за изменение на кадастралната карта подаден от собствениците на съседни имоти, за да се присъедини част от пристанището към имота на Сарая, а останалата част да се отпише от кадастралната карта като съоръжение.

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s