Васко Кръпката с критичен коментар за концерта на Слави Трифонов

image_4470326_308_0

 Mузикантът Васко Кръпката коментира  утрешния концерт на Слави Трифонов с думите: „Орлов мост“ ще бъде затворен за концерт на човека, който направи чалгата институция.

Припомняме, че утре ще се състои голям митинг-концерт на Слави Трифонов в подкрепа на референдум, който беше иницииран именно от шоумена и екипа му. Заради събитието се въвежда временна организация на движението, като още в нощта срещу събота ще има промени.

orig_9b1d3d98467167906a85f9209be439bd

***************

Не мога да повярвам! „Орлов мост“ ще бъде затворен за концерт на човека, който направи чалгата институция.

Човекът, който се появи с така нареченото си шоу в момент, в който Големият Тодор Колев /мир на душата му/ набра популярност с шоуто си по Национална телевизия, което беше истинско, шарено, интелигентно и джаз-ориентирано и беше отстранено със замах от новоизлюпилата се, новоокопитилата се номенклатурно- олигархична, ченгесарско-мутренска, групировко-силова, прослойка на онези, които осребриха соца и демокрацията със замах на руски богатири и безсилието на местните „структури“ на новата власт…

Тогава, около средата на 90-те, когато в новите музикални магазини се появяваха касетки и дискове на Клептън, Бийтълс, Стоунс, Пърпъл, Рейнбоу, Цепелин, Флойд, Рей Чарлс, цялостна палитра на световната музика на свободните хора…, също така БГ албуми на Янка Рупкина, Валя Балканска, Теодосий, Щурците, ФСБ, Тангра, Георги Минчев, Милена, БТР, Подуене Блус Бенд, Атлас, Медикус, Роберта и много други народни, поп, рок, блус, пънк, метал, джаз и прочее музики и това заприличваше на шоу-бизнес.

Тогава дойдоха с бухалките и казаха СТОП!!!

Тогава се появи учиндолскиата кратунка на конци и то в най-гледаното време на телевизията – неделя 20.30 ч. Това се казва на съвременен език „прайм тайм“. Появи се то с неговите: „питат ли ме дей зората- шат на патката главата“, “ ще ти скъсам гъза“, „нема не искам нема недей“, „едно Ферари“, „за крадец не ставаш сине ти си будала“ и прочее простотии дето ме е гнус, че ги пиша. Ама то не е виновно цървулчето, дошло в Софето, в суматохата, в мътната вода рибка да лови. Виновни са първо злите сили, които тогава го набутаха и щедро спонсорираха и потриваха ръце доволно, че целият ни устрем към свободния дух беше попарен и културния подем на свободни, беззащитни, романтични, безсребърници, опитващи се да измъкнат българската култура от хватката на половин вековния гнет на конюктурната, одържавена „култура“, ръководена и контролирана от всевъзможни казионни съюзи. Ентусиастите от 80-те и 90-те, които пишехме музиката си по улиците и тя се раждаше от спонтанното ни чувство, че може да станем свободни, ако повярваме. Ей това беше залято с мощна бухалко-силиконова-посттекезесарска суб-халтура с мазни спонсори натъпкани с мръсни пари и пр…

Виновни са и онези, музиканти, които се продадоха на чалгата с купища оправдания. Виновни са и всички, които се тъпчат по тези кючек-вакханалски сборища. Хора жадни за зрелищата на безпардонноста, простащината, меркантилната нахална простотия, издигната в култ. Виновни, са всички, които допуснаха това да се случи!!! Всички, които подкрепиха това събитие от Столична Община и от всякъде, сте виновни и аз, скромният черноработник на БГ музика от 80-те и 90-те не съм склонен да простя!!!

Накрая да кажа нещо хубаво. Орлите на Моста, това любимо за нас място са виждали кво ли не. То не беше посрещане на Хрушчов, Брежнев, Тошан, Чаушеску, Кадафито, и той, Тенор-Сакс-Кобурготски – все изхвърлени от историята кратунки, та и още една ще издържат. Издържали са и пак ще издържат!!! Долу чалгата! Да живее Свободния български дух!

3 thoughts on “Васко Кръпката с критичен коментар за концерта на Слави Трифонов”

  1. …“Ама то не е виновно цървулчето, дошло в Софето, в суматохата, в мътната вода рибка да лови“…. Злобен гоУем музикант и столичанин.Ама как няма да е такъв ,след като „цървулчето“ е много по напред с материала/може би във всяко едно отношение/.Ей,този злобен,завистлив балкански манталитет…..Госпожи и господа Софиянци,престанете с тези квалификации.Една шепа народ сме,а се самоизяждаме като канибали.Не е важно кой от къде дошъл.По-важно е кой,какво прави.Господин Кръпка колко концерта направи на „Орлов мост“? А в колко зали? Всъщност къде и кога направи концерт? НЕМА такава държава !

    Харесвам

  2. Както се казва: „На куц кон – каруцата му крива!“. Виновни са всички други, само не и Васко Кръпката, затова че Слави пълни стадиони, а той – не! Слави не пее само чалга. Изпял е и много хубави народни песни, забравени с времето. Накара поколения хора да ги пеят с него. А Васко изпя само, че е куче в краен квартал и този рефрен си го повтаря вече 20 години. И ако музиката на песента не е чалга, то текста определено е. Защо Лили Иванова не роптае срещу Слави и не го обвинява? Ами защото вместо да се ожалва и да обвинява другите, не спира да пее и да събира публика. Изпейте нещо ново, г-н Кръпка и съберете и вие хората. Ще се радваме да чуем, че все още можете да пеете.

    Харесвам

  3. Васил Илиев беше убит отивайки на среща със Слави,Ку Ку Бенд и Слави свиреха на всички партита на Мултигруп и до голяма степен започнаха с пари на групировката.Това е положението.Огромната амбиция на „капелата“ беше да влезе в обувките на Горан Брегович,но не се получава и никога няма да се получи..Остана политиката.Иначе като за нивото в България Слави е екстра!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s