Неграмотният реформатор и общественик вече е студент. Ай, наздраве и на добър час.

Може ли да си неграмотен и да си общински съветник?

c1e36a7e64c309196030229d84af6880

Естествено, че може дет се вика – всичко е възможно в България, страната на неограничените възможности.

Припомняме случая на Айри Мурад от Пловдив, който стана известен през юли месец тази година, когато стана ясно, че на 38 години не бе взел матурата си по български език.

Въпреки това той е общински съветник, избран с гласовете от „Столипиново”, и при това член на комисията по образование в общинския съвет. Мурад е кандидатура на Реформаторския блок.

ДСБ не са безгрешни, но се борим с това всеки ден и от две години искаме съюзен обединителен конгрес, заяви тогава Радан Кънев.

Три месеца след това общинският съветник от Пловдив Айри Мурад, който изкара 2,63 на матурата по български език и литература, вече е студент. На поправката реформаторът от партията на Касим Дал получи „Среден (3,29)” и вече е приет в специалност „Зооинженерство” в Аграрния университет под тепетата.

Той ще трябва да съчетава студентските си ангажименти с тези в Комисията по образование в местния парламент. Жителят на „Столипиново” е неин член още от преди сам да има средно образование, съобщават от bTV.

Ниската оценка на Мурад се дължала на времетраенето на втория модул „писане на интерпретативен текст е твърде малко време“, коментира още той.

Бъдещия вишист ще трябва да се справя с  дисциплини като химия и биохимия, математика и информатика, зоология и ботаника, морфология и физиология на животните, генетика и микробиология. И латинският нямало да му се опре, „защото така турският език също латински се пише”, твърди Мурад.

Реформаторът искал да стане ветеринарен лекар, но нямало задочно обучение. А задачите му в Общинския съвет не позволявали да отиде в Стара Загора да учи редовно. Затова избрал да се образова в лабораториите и полетата на Аграрния университет в Пловдив. Признава, че още не познава всички видове и породи животни, но има „вътрешно чувство” за тях, предава още bTV.

Като общински съветник от Реформаторския блок, той ще агитира за Трайчо Трайков на президентските избори.

„Почерпка няма да има. После вътре в махалата пак ще си говорим. Трайчо Трайков е удобен президент! Защото е по така перспективен, млад. Перспективен, във всяко едно нещо е в час. Ами мисля, че неговата политика ще е по ясна и по учтива”, обяснява ни реформаторът.

Според информация цитирана от сайта на „trafficnews“,  38-годишният столипиновец е бил сред основните действащи лица по време на бунта на имамите в Пловдив през 2012 година. Изданието припомня, че тогава имами от „Джумая джамия“ скочиха срещу районния мюфтия Осман Хилми. Те го обсипваха с обвинения, че е използвал мюфтийството за своя облага, както и, че тегли заплатите им от дебитните карти.

692752d7af673096b7b45636ad850856

През този период имаше протести, бунтове, пресконференции и гладна стачка, която се водеше от Айри Мурад.

Обществените прояви на Мурад не спрят само с щурмът на джамията. През 2014 г.  той повежда и протест срещу ЕВН и високите сметки за ток в Столипиново. През зимата на 2014 десетки жители на гетото изкараха плакати срещу австрийската компания.

356954dab852f1a121792dbe0003beef

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s