Борисов на бял кон: Вдига пенсии, дава милиони за болници и бие лошите

d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2

Днес правителството отновосе  разпореди голяма сума пари.

И не каквато и да е, а десетки милиони.

Днес отново на дневен ред бяха темите за здравеопазването и какви пари ще получават пенсионерите до края на годината.

10 дни преди президентските избори, някои болници ще получат пари за оборудване, а пенсионерите с до 300 лв. на месец отново ще получат по 40 лв. през декември.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че допълнителният трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване е в размер на 50 млн. лв. По думите му средствата се събират от приходните агенции от контрабандистите, като МВР и Прокуратурата дават възможност от събраните повече пари в бюджета, без да се пипа резервът и без да се задължава никой след това правителство да се отпуснат тези пари.

„Това, което с Москов правим 2 години за празниците – 50 млн. за българските пенсионери, което за 2 години надвишава 260 млн. лв. допълнително, дадени за пенсионерите, без да го имаме в програмите“, обясни той.

Отново в началото на заседанието си кабинетът одобри допълнителни разходи в размер на 7,2 млн. лв. от бюджета на здравното министерство. С тях ще се ремонтират няколко болници в страната или ще се закупува оборудване.

Сред тях са „Пирогов”, ИСУЛ, „Света Екатерина”, лечебни заведения в Смолян, Търговище, Ловеч, Разград, Шумен и Стара Загора.

Бойко коментира Плевнелиев

„С президента Росен Плевнелиев и като министър, и като президент сме работили прекрасно. Нямаме нито един спор, който да не сме решили или тема, по която да не сме се разбрали. Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете” – по този начин Бойко Борисов коментира вчерашното изказване на президента Росен Плевнелиев, който се възпротиви срещу твърденията, че министри в първото правителство на ГЕРБ за дошли от конкретни икономически кръгове.

Министър-председателят обясни, че просто не е имало как като кмет през 2009 г. бързо да посочи 16 министри и 50-60 заместници и шефове на агенции: „Не знам някоя партия дали има толкова ресурс, хора, подготвени веднага да поемат този пост”. Тогава се обърнал към КРИБ (председателствана тогава от Иво Прокопиев), докато търсел най-подходящите хора във финансово-икономическата сфера.

„Сега гледам някак си бягат от това, може би на кръга „Капитал“ не им харесва като дума – ок, приемам го и това”, каза още Борисов и сравни отношенията си с работодателската организация от 2009 г. с тези с Реформаторския блок в момента.

Отново днес Бойко Борисов обяви, че е възложил на МВР и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки на прехода. Причина за това станаха обвинения към него, свързани с раздържавяването на „Булгартабак”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s