Ердоган и Путин дестабилизират България, а Доган е най-успешният проект на задкулисието

14875289_1635862169773060_1673234976_n

Днес ви представяме интервю с Осман Октай – живата легенда на прехода.

Бившето острие на ДПС и най-близкият човек на Ахмед Доган допреди години.

От интервюто с него ще разберете кога и КОЙ разграби КТБ. Всичко започва с идването на НДСВ, а ключови играчи в цялата схема според Октай са Иван Искров, Константин Пенчев, проф. Валери Димитров, Анелия Мингова и Милен Велчев.

Поговорихме за Борисов и ГЕРБ, ще има ли компроматна война? Работил ли е Цветан Василев в структурите на АКРАН в Габрово?

Интересен коментар по темата – Първа инвестиционна банка.

Повод за това интервю беше и новата му книга.

14606317_1609645099061434_5183465101626106381_n

*********

Здравейте, г-н Октай,  с какво се занимавате след като излязохте от политиката – какво знаем и какво не знаем за вас?

Здравейте, нека започна така: до 2001 г. бях зам.-председател на ДПС и председател на предизборния щаб на ДПС. Доган и Симеон /НДСВ/ съставиха коалиционно правителство и назначиха Димитър Калчев от „Мултигруп“ /Илия Павлов/ за министър на държавната администрация. НДСВ спечелиха изборите без местни структури и членове. Нямаше кой да номинира и одобрява кадрите за управление! Чрез Димитър Калчев и Доган  масово бяха назначени кадри на „Мултигруп“. Мафията вече си имаше държава! Подадох оставка от заетите длъжности в ДПС в знак на протест и обвиних Доган, че обслужва мафията.

На 16 октомри 2001г. на заседание на ЦС на ДПС предложих да подкрепим Петър Стоянов за президент. Доган се противопостави и еднолично подкрепи Ренета Инджова на първи тур, за да подкрепи на балотажа Георги Първанов. Същият ден Доган еднолично изключи от ДПС мен и много други ръководители – основатели на партията, които  го обвинихме, че със задкулисието и мафията се прегръща с БСП,

През 2002г. регистрирах  обществена организация – Асоциация за регионално икономическо развитие /АРИС/ за посредничество на инвестиционни проекти за развитие на регионите. Председател съм и днес на Асоциацията.

Канят ме в медиите като политически анализатор, който познава кухнята на политическото задкулисие.

Но „Мултигруп“ не навлезе ли по-рано  в управлението, още по времето на Беров, което ДПС подкрепяше  – дори  Ренета Инджова, която го наследи като служебен премиер, нарече кабинета Беров правителство на „Мултигруп“?

През 1992г. след организиран успешен  преврат срещу правителството на Филип Димитров /СДС/, на 30 декември беше гласувано правителството на Любен Беров с мандата на ДПС, подкрепено от БСП и отцепници от СДС. Главен секретар на правителството беше Стоян Денчев, който по-късно беше вицепрезидент на Мултигруп /Илия Павлов/. Той назначаваше кадрите на Мултигруп в правителството. Затова правителството на Любен Беров остана в историята като правителство на „Мултигруп“.

Има информация, че предстои да издадете книга. Бихте ли разказали повече за нея и тематиката, която обхваща?

Аз съм един от основателите на ДПС и зам.-председател на партията  от 1990г. до 2001г. Бях твърде дълго в политическата кухня. Познавам и съм свидетел на влиянието на т.н. задкулисие в управлението на България. В книгата разказвам за конкретни исторически събития и личности, които провалиха демократичните очаквания на българските граждани.

Кухнята днес се нарича задкулисие. Обществото и журналистите и днес говорят за модела КОЙ.  Лицата в политическата трапезария – политическите лидери, финансовите посредници, кадровите посредници, съдебните посредници и т.н., като Доган, Пеевски и други играчи, ги виждаме, но задкулисните кукловоди остават скрити. Това е кухнята.

Доган е най-успешният проект на това закулисие /ДС/. Той е основният фактор за кадруване и контрол над управляващите чрез ДПС и избирателите. Чувствах се и  бях длъжен, като свидетел на  историческите събития и „героите”, които провалиха прехода, заради  разочарованите объркани млади хора, които напускат България. Заради пенсионерите, които намразиха демократичните промени, с носталгията по миналото.

След всичко, което разказахте, следващият ми въпрос е – каква е сега ролята на ДПС и по-точно – службите на ДПС ли са?

Грешна е опорната точка, която се втълпява от анализаторите-пиари на задкулисието, че Доган е всесилният кадровикът на държавата и контролира всички служби в държавата. Няма такъв всесилен човек в България. Още по-малко Доган и турците да кадруват в България.

Това е дълбока заблуда.

Винаги твърдя обратното: чрез модела „Доган”, и в частност чрез Доган, хората от задкулисието управляват. Доган е само тяхното силно  оръжие за употреба на политическо посредничество в полза на мафията. Чрез него те налагат всеки кадър във всеки сектор за определени техни  цели – в Правителството, полицейските власти, съдебната система, членовете на ВСС, главен Прокурор, съдии и местна власт. Ето защо и днес Доган е най-охраняваният човек в България!  От 2005 година са изхарчени над 25 млн. лв. за неговата охрана.

Защо?

За да могат чрез него дори хора, които той не познава лично, да бъдат назначавани на ключови позиции – хора като Искров, Цацаров, Цветлин Йовчев. Това не означава, че са кадри на ДПС. Той дори не ги познава.

Чрез него завладяват властови центрове.

Как се извършва, каква е технологията?

През 2001г. идва НДСВ на власт, няма партийни структури за кадруване. Димитър Калчев става министър на държавната администрация. Кадруват всички кадри на „Мултигруп“ в държавата. Това е едната страна.

Второ – много е важно, когато има ново правителство какъв първи закон ще приеме. Законопроектът е бил подготвен предварително и се внася веднага след откриването на НС.

Какъв закон внесоха и приеха от НДСВ?

Законът за промяна на Наказателния кодекс в частта за БНБ. Отпадна един много важен член от НК, този за наказателна отговорност на банкери, раздали необезпечени кредити.  НДСВ и ДПС решиха банкерите да не носят наказателна отговорност за раздадени необезпечени кредити.

И забележете кои бяха вносителите на тази промяна:

Иван Искров, по-късно шеф на БНБ;

Константин Пенчев, по-късно омбудсман;

Валери Димитров, по-късно шеф на сметната палата;

Милен Велчев, министър на финансите;

Анелия Мингова-член на ВСС;

През 2013г. дойде на власт правителството на Орешарски /БСП, ДПС и АТАКА/. Първият закон, който приеха беше законът за МВР. Под шапката на ДАНС /офицерите от ДС, Цветлин Йовчев, Писанчев, Казаков и др./ поставиха ГДБОП и Националната полиция. Трябваха им ОПР на тези структури за криминалния преход. Чрез информацията от тези ОПР да конролират и шантажират много хора.

Димитър Иванов – Гестапото, Стоян Денчев, Христо Бисеров, Цветлин Йовчев и Писанчев създадоха катедра „Национална сигурност“ в Библиотекарския институт /УБИТ/.

Сключиха договор с ДАНС за хабилитиране с научни степени на кадри от /ДАНС/ДС/ и ги назначиха за преподаватели подготовка за националната сигурност.

Закриха тази катедра в държавната школа на МВР – „Симеоново“.

Тоест, искате да кажете, че ДС се е преместила в ДАНС?

Те управляват ДАНС. Това са бивши офицери от ДС. Трима са бивши ръководители на ДАНС.Общо осем са преподаватели в Библиотекарския.

Същите направиха опит да назначат Пеевски за шеф на ДАНС, за да работят зад неговата некомпетентност.

Година след като „обработиха” ОПР-тата, чрез Доган свалиха правителсвото на Орешарски.

Какъв е вашият коментар за отстраняването на Лютви Местан?

Лютви Местан беше формален лидер. Самият Доган и моделът ”Доган” станаха дразнители на обществото. Чрез нов лидер, по-умерен и диалогичен, трябваше да се запази ДПС и моделът Доган, за да могат да са отново приемливи партньори за управление. Постигнаха го и управляваха с БСП и дори с Атака. Доган го скриха в Сараите.

При назнчаването на Местан, Доган беше публично унижен с газовия пистолет. Озлобленият Доган превърна и Лютви Местан в агресивен председател. Доган чрез Местан потърси близост с Ердоган, и когато Местан стана много близък с Анкара, кукловодите го „изгориха“. Доган беше принуден да го  смени с Карадайъ. Карадайъ знаел ли е, че пистолетът е газов, за да се хвърли да спасява Доган?

Със смяната на Местан спряха флирта на Доган с Анкара и го върнаха към котилото на КГБ и Москва.

Защо Карадайъ стана лидер на ДПС?

Защото той е от регион без влияние в ДПС. Няма гръб и силно лоби в ДПС. Той също като Местан е бил подготвен със саможертвата си да привлече вниманието на Доган.

Има ли връзка според вас между Борисов, Доган и Пеевски?

Аз не знам и не мога да направя конкретен коментар. Самото бездействие на властимащите по модела КОЙ, говори за относителни зависимости от задкулисието.

След парламентарни избори 2014г. казах, че раздробеният парламент е първата победа на задкулисието.

Няма как да се излъчи ясен и силен субект на управлението. Задкулисието управлява по-лесно със зависимостите на  малките парламентарни групи.

Защо Борисов забави толкова много обявяването на кандидата на ГЕРБ за президент?

Има много неща, които не знам от днешната кухня. Като страничен наблюдател,  познаващ почерка на задкулисието, късното посочване на кандидата на ГЕРБ, ми говори за силата на тази политическа зависимост.

Всичко, което се случи веднага след номинацията на Цецка Цачева,  последвалата негативна лавина е била предварително подготвената атака. Някой отвътре в ГЕРБ, и отвън желае  партоята на Борисов да загуби тези избори и да се сложи край на това управление и ерата на Бойко Борисов.

България днес се дестабилизира от Путин и Ердоган! Искат те да определят бъдещото развитие на България  извън ЕС.

Ако по време на мафиотско управление на Симеон и  Доган през 2001г., ДПС бяхме подкрепили Петър Стоянов на първия тур, той щеше да бъде избран за президент.

Доган, Симеон, другите„десни” кандидати за президент /Б.Бонев,Р.Инджова и Ж.Ганчев, със задкулисието избраха Георги Първанов. Превърнаха България държава на МАФИЯТА!

Тоест  – предупреждавате, че евроинтеграцията е гарантирана от ГЕРБ ли?

Ситуацията днес е аналогична с тази от 2001г. Преломен момент за България. България член на ЕС и НАТО или ЕВРАЗИЯ.

Вратата на Балканите е България и всички искат да държат ключа.

До каква степен ДС и агентурното минало трябва да са важни за обществото? Агент и доносник – каква е разликата?

Никога не съм се оправдавал, когато излязох в списъците като агент на ДС и нарочно не съм взел отношение в книгата. Но по един специален начин ще го разкажана вас

Аз бях съобщен като агент на ДС от Богомил Бонев, министър в правителството на Иван Костов. Отмъстиха ми, че предупредих Иван Костов и ген. Атанас Атанасов, тогава шеф на НСС, че им готвят преврат от задкулисието, като чрез Мултигруп се готвеха да купят 30-35 депутати от ОДС/СДС/ и да направят нова парламентарна група, както по времето на Ф.Димитров /с 23 депутати/ и Симеон /Новото време/.

Бях здравен заботник . При започване на работа подписвахме декларация ,че ще уведомяваме за огнестрелни рани и криминални събития с наранянания.Беше използвана тази Декларация срещу мен.

Как виждате промяната в България?

България трябва да е със силни позиции в ЕС и НАТО. Да отстоява интересите на българските граждани и България и да знае цената за тази интеграция. Трябва да върнем младите хора обратно. Никога няма да е успешна целостта на ЕС и НАТО, докато има силно руско влияние на Балканите. Трябва Балканите, през България, да са изцяло интегрирани в ЕС и НАТО.

Най-голямата ми надежда е младите, които напуснаха България, да се върнат и да я променят.

Интервюто взе Веселин Диманов

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s