Свинщината продължава: Божо Кравата го затварят, а „човека на Бойко“остава във ВСС

collage

Прокуратуратата и мафията – едно голямо семейство…

Всички помним назначението на Светлозар Костов и съответно отстраняването му от ръководството на спецпрокуратурата, която той оглави през 2011 година.

„Така както специализираните престъпни групи се наричат семейство, така и екипите в специализираната прокуратура ще бъдат като семейство“.

И допълни, че стила на работа на новата прокуратура – стремеж към големи присъди, но и опити да се нанесе „съкрушителен удар“ върху парите на престъпността.

И ние повярвяхме…

По предложение на главния прокурор Сотир Цацаров през 2015 г. септемрви Светлозар Костов е наказан дисциплинарно, защото изискал доклад от своя подчинена заради предприети от нея действия във връзка с досъдебно производство. В началото на тази година тричленен състав на Върховния административен съд отмени наказанието на Костов.

Защо припомням всичко това?

Днес специализираната прокуратура предяви обвинение на Божидар Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. 

Кузманов, по-известен като Божо Кравата, е с прокурорско задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след
стрелбата в ресторант „4 You“ в Слънчев бряг, чийто съдържател е той.

Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни 2016 г. бе обявен за общодържавно издирване. Участници в стрелбата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков. Божидар Кузманов бе задържан вчера, след като сам се предаде във Велико Търново. Той е разпитан от разследващи в Бургас, предстои да бъде преведен в ареста на Специализирана прокуратура в София.

До издирването му се стигна заради едно парти. Но не каквото и да е парти.

Дни преди престрелката в Слънчев Бряг частно парти събира в ресторант-клуб „24“, който е  на Пламен Петков, бивш съдружник на Бай Миле и настоящ началник на Божидар Кузманов – Божо Кравата или Козела. На вечерята в Поморие присъстват висши магистрати, полицаи, държавни служители и бизнесмени.

Сред присъстващите на партито са шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов. Празненството, което се е състояло на 3 юни вечерта, е организирано от новия районен прокурор на Несебър Радост Бошнакова по повод нейното скорошно повишение.

Любопитна подробност е, че гостите на партито са охранявани от НСО, полицаи и… в сянка вероятно мутрите на Козела.

Няколко дни по-късно същите мутри влизат в кръвопролитна престрелка в оживено от чужди туристи заведение с „колегите“ си от групата на Митьо Очите.

След това МВР и ВСС официално признаха, че Георги Костов и Ясен Тодоров са били на купон при шефа на Кравата. 

Няколко дни преди кървавия екшън между мутрите на Божо Кравата и Митьо Очите, главният секретар Георги Костов е участвал в прокурорско празненство в ресторанта на познатия като шеф на силовата група на Божо Кравата – Пламен Петков. Сбирката е по повод назначението на районния прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е отговорна да работи и да следи именно за противозаконната активност във взривоопасния район.

Официалното признание на институциите може да откриете тук – признание на ВСС и МВР

Стигаме до втората новина днес: Висшият съдебен съвет запази Димитър Узунов на поста му

Димитър Узунов, известен от записите #Яневагейт като „човекът на Бойко“ във ВСС запази поста си на представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС). Миналата седмица въпросът за неговото оттегляне беше поставен от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Причината беше, че Узунов е превишил властта си като сам е определил кои членове на ВСС да се срещнат с европейските обвинители, които подготвят анализ на дейността на българската прокуратур

15 от общо 23-имата членове на ВСС гласуваха против.

Нека се върнем отново на изказването на Светлозар Костов относно на голямото семейство на ВСС и МВР.  След тези разкрития на „Биволъ“ и потвърждението от страна на институциите в лицето на ВСС и МВР все още няма никакви индикации някои да бъде подведен под отговорност или най-малко да се проведе разследване.

 Ето това е свинщина!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s