article-620x349

Митьо Пищова и Доналд Тръмп. 

На първо четене всеки от нас ще си помисли, че общото между тях двамата е единствено това, че са кандидат-президенти всеки в своята страна. 

Оказва се обаче, че двама имат много повече общи неща, отколкото си мислим.

Да мисли в тази насока ни кара Георги Емилов, който в сайта „Егоист“ представя откритите от него прилики, които повярвайте ни настина са много, и наистина са големи. 

*******

1. И двамата са кандидати за президенти, които приличат по-скоро на образи от анимационен сериал за възрастни.

В началото никой не взимаше и Тръмп насериозно, а през годините неведнъж куп комици му се подиграваха, че и преди се е кандидатирал. Само че сега смешното стана страшно, тъй като Тръмп все още има много сериозен шанс да стане президент. Но така е, когато надпреварата е между двама кандидати, които South Park описват най-добре като „Giant Douche vs Turd Sandwich“. В България също не се радваме на особено богат избор и нищо чудно и тук наказателният вот да прати Пищова на балотаж, а после и на екрана в 23:55 на 31 декември, седнал пред везана чиния, пълна с кебапчета.

2. И двамата обичат женичките.

Единият ги пори кат’ риби, другият първо ги грабва by the pussy (както стана ясно от изтеклия аудио файл от 2005-а, в който Тръмп обяснява, че когато си известен, можеш да правиш с жените каквото си искаш) и чак след това ги пори кат’ риби. Естествено, никой не може да мине Пищова и неговите 789169234 завоевания в леглото, но и Тръмп обича да се хвали с бройката си. В книгата си Изкуството на сделката (която не е написал сам, но все пак обича да цитира, сякаш е негова), евентуалният бъдещ президент на САЩ споменава с гордост многото си изневери, „често с богати и важни жени”. Коментари за сексуални геройства (които той нарича „своя личен Виетнам”) като тройки и безразборен необезопасен секс също не липсват. Наскоро се оказа, че е хвърлил око дори на щерка си, казвайки, че ако не му била дъщеря, щял да излиза с нея.

3. И двамата обичат конкурсите за красота.

Естествено, тези на Тръмп се открояват с повече блясък – Мис САЩ, Мис Тийн САЩ и разбира се – Мис Вселена. За последния конкурс той казва: „Когато купих конкурса Мис Вселена, банските станаха по-малки, токчетата станаха по-високи и рейтингите скочиха”. Именно с победителка от този конкурс, Алиса Мачадо (1996) се завихри и големият скандал около изказването на Тръмп, който я нарича „Мис Пиги”, защото е качила килограми, и „Мис домашна прислужница”, защото е от мексикански произход. Самият Тръмп се хвали, че обичал да влиза в съблекалните на участничките, докато те са голи, тъй като е собственик на конкурсите и е единственият мъж, който има право да проверява какво се случва. Според някои обвинения пък обичал и да ги прегръща „твърде ниско“.  Какво е обаче този блясък в сравнение с конкурсите, организирани от Митьо Пищова? Кому са нужни бляскава корона от Мис Вселена и обидни квалификации от Доналд, когато в Търново можеш да имаш един багажник луканка, 100 кила суджук и прегръдка от Митьо?

4. И двамата искат да изглежда, че разполагат с повече пари, отколкото всъщност имат.

Никой не е сигурен дали Тръмп наистина е милиардер или е на прага на фалита, особено като се имат предвид купищата му провалени грандомански проекти и онази изтекла информация, че е обявил загуби за близо милиард долара през 1995-а. Тръмп се хвали с несметните си богатства, но все още неизнесените му данъци навяват сериозни мисли, че бизнесменът всъщност далеч не е толкова цъфнал и вързал финансово. Митьо Пищова също изглежда като почитател на охолния живот и кича, но на улицата никой не би успял да различи високия му социален статус от този на някой контрольор, например. Само че дрехите и осанката може да лъжат и Пищова да се окаже по-богат и от Тръмп. Знае ли човек.

5. И двамата твърдят, че им е писнало от политици.

И това е силен аргумент – една от най-силните опорни точки на Тръмп е, че Хилари Клинтън е просто поредният лъжлив политик и американците масово се съгласяват, дори да не харесват кандидата на републиканците. Никой не харесва политиците, а още по-малко ги харесват тогава, когато не дават ясен и категоричен отговор къде са онези 33 хиляди имейла. Хилари Клинтън е типичен, завършен политик и точно това тласка много американци към бюлетината с името на Тръмп. Митьо Пищова също го казва в много от интервютата си: „На хората им писна от политици, от вратовръзки, от пеликани!”, казва той пред Диана Найденова. Тук обаче става малко объркващо, защото Пищова заявява и че дори няма да гласува за себе си, а за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, която всъщност е политик. За свой основен опонент пък търновецът очевидно има генерал Радев, за когото ден след ден пуска коментари и нарича „комунистчето”, с което си печели симпатиите на дясно ориентираните хора, които все още не могат да припознаят своя кандидат за предстоящите избори.

Приликите между двамата не спират дотук, но аз май ще е добре да спра дотук, преди някой да е взел нещата твърде насериозно. Вече неведнъж българи са ми обяснявали колко добър избор за президент би бил Тръмп, не искам сега да почнат и американци да ми обясняват колко добър избор би бил Пищова.

Межувременно … 

Сагата на Puscifer продължава! Мейнърд Джеймс Кийнън – основател на проекта с палаво име, представи ново анимирано видео към песента The Arsonist, съобщи Z Rock.

В него Мейнърд залага на МMA мач срещу Ронда Роуси. Нещата в началото не изглеждат добре за фронтмена на групата, но в един момент от битката им се появява чудовището Тръмпдзила, след което всички (MMA мацките Кат Зингано, Холи Холм и Кристи Джъстино) обединяват сили срещу него.

В напълно пародиен стил, силата на чудовището е в кичурите му, сламен цвят, с които докопва и увива съперниците си.

The Arsonist е част от последния албум на Puscifer, който излезе през миналата година. Видеото е режисирано от Дейвид Браун и Лорд Тайриън.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s