Майка ви се казва – Цецка Цачева… Да си знаете!

1475399371572680791636-360x270

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви официално майката на нацията, а именно , председателят на парламента Цецка Цачева и депутата от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, който явно ще се явява бащицата. Двамата влизат в президентската битка като кандидати на ГЕРБ. Номинациите им бяха официално в НДК днес, съобщи „Дневник„.

Като с това потвърди изтеклата в медиите информация преди няколко дни, че ГЕРБ готвят именно Цачева за свои кандидат-президент. Припомняме, че 28 септември „Терминал 3“ публикува информация, за взето окончателно решение на среща при премиера Бойко Борисов в понеделник вечер.

Най-вероятният номинат за вицепрезидент е адмирал Пламен Манушев – бивш командващ на Военноморските сили, настоящ депутат от ГЕРБ, заместник-председател на комисията по външни работи и член на комисията по отбрана в парламента. Така в президентската надпревара се ключва още един генерал, цитирано от „Терминал 3“.
Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията. На тая нация много бащи и претенции за бащи се явиха. Крайно време е да имаме и една майка, която да се погрижи действително майчински за този народ, обяви Борисов. . „А не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентското кресло могат да свърша работа със сила или натиск. Не могат“, подчерта той.

Според него Цачева е най-подготвена от поста от другите обсъждани кандидати основно заради задълбочените си познания на законодателството.

За всички е известно, че Цецка Цачева е била член на БКП до 1989 година. Тя твърди, че е била партиен секретар в БКП-Плевен.

„До 1989 г. съм работила в Градския народен съвет в Плевен. Заявявам категорично, че не съм била партиен секретар, а член на БКП“, обяви Цачева от трибуната на Народното събрание.

Преди време Цачева категорично заяви, че не се срамува от този факт в биогарфията си и дори заяви, че с нетърпение е чакала промените.

Премиерът мотивира кандидатурата на Манушев с подготовката му във военната сфера, каквато Цачева няма, Освен това той бил одобряван от гражданската квота. Борисов допълни, че съобщил на Манушев, че той е избран днес в 11 без 15.

В пространното си слово, в което направи преглед на всичко направено от ГЕРБ във вътрешната и външната политика, лидерът на ГЕРБ накрая обяви и какви други варианти са обсъждани за предстоящите избори. Те включват и неговата личност, но това щяло да бъде дезертьорство в този момент. „Не виждам как щях да ви убедя, че това е по-добро за партията, за мен може би. Защото изпълнителната власт всеки ден руши и изяжда от авторитета и се губи доверие“, обясни той. Такъв вариант щял да бъде добър лично за него и да му гарантира политическо дълголетие, но неговото политическо дълголетие било силата на ГЕРБ, а не постът.

Борисов изреди обсъждането на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов, но техни номинации щели да доведат до местни избори, което е излишно харчене на пари. Вицепремиерът Томислав Дончев беше определен като мотор и генератор на идеи в Министерски съвет и за Борисов бил по-ценен в това му качество.

Имената на кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ бяха обявени в последния възможен момент – два дни преди крайния срок за регистрация на претендентите в Централната избирателна комисия (ЦИК).

One thought on “Майка ви се казва – Цецка Цачева… Да си знаете!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s