Не Цецка Цачева, а Маргарита Попова ще е кандидатът на ГЕРБ

phppiibfn

Днес ви представяме едно интервю с Димитрин Вичев.

Темата е предстоящите президентски избори и кандидатите. Поговорихме за Трайчо Трайков и реформаторите, за БСП и ген. Радев и изобщо всичко любопитно около избора за президент.

Интересното в този разговор е прогнозата, която направи Димитрин относно тайният кандидат на ГЕРБ.

А именно, че Маргарита Попова ще е изборът на Бойко Борисов и компания.

Какво каза още той, четете в интервюто:

14523055_1602560499769894_7485204113870684971_n

***********

Какво знаем и какво не знаем за Димитрин Вичев?

В момента съм съпредседател на Движение обществен натиск – гражданско сдружение с обществена полза, където решителни хора, които искат да видят България такава каквато я мечтаха част от техните родители и моето поколение, част от този криминален преход.

Опитваме се със средствата на гражданското общество да върнем България в оня път и онова място, където тя трябва да бъде. Една европейска държава, в която хората живеят по-добре, а не каквато е сега – една територия, която постоянно се напуска от млади хора и управлявана от шайка престъпници, които използват думи, за да налагат един авторитарен режим.

Аз съм човек, който цял живот е бил непримирим спрямо несправедливостите. Плащал съм висока цена за мнението и позицията си.

Категорично съм на мнение, че това в България не трябва да се нарича демокрация, а чисто олигархично, мафиотско заграбване на държавен ресурс.

Радвам се, че срещам все повече млади хора, които са достойни и образовани и остават в България, за да не бъде тя оставена на Пеевски.

Как ще коментирате информацията, че Цецка Цачева е изборът на ГЕРБ за президент?

Това е фалшива тактика. Аз съм активен в социалните мрежи и това, което чета, не е само информацията, която се подава на преден план. Искам да предупредя, че изборите тази година са изключително важни, не толкова заради името, а заради изборът, който България ще направи.

Не трябва да бъде тайна за никого, че повече от две години върви активно мероприятие, ръководено от Кремъл и от Москва. Преди повече от 10 години, посланикът на Русия в ЕС Чизов, беше казал, че България е троянският кон на Русия.

Ако се върнем назад ще видим, че през 1998 година в БСП се появи едно т.нар. генералско движение, в което бяха Бриго Аспарухов, Димитър Иванов – Гестапото и много други интересни личности, това е онази част, която много често я определят като истинското задкулисие на агенти и офицери на ДС.

Точно те дадоха съгласие България да влезе в НАТО. Това е много странно.

Как тези бранители на Комунизма изведнъж решиха, че мястото на България е в НАТО?

Включително и Първанов – никой не каза нищо нито за НАТО, нито за ЕС.

Едната причина е защото част от тях са искали да използват фондовете на ЕС и се видя, че наистина голяма част от тях заминаха в обръчи от фирми.

Другата причина е да бъдат внедрени в структурите на НАТО и България да бъде там, като през цялото време да се пречи на нашата страна да се въоръжи.

НАТО не беше подготвена за евентуален конфликт. Те не знаеха, че Русия е една империя, която не може да партнира.

НАТО си отвориха очите със случая от Грузия през 2008 година и най-вече след бруталното анексиране на Крим през 2014. Видя се, че Русия не признава международното законодателство.

След това Русия започна агресивна хибридна война във всички държави – и в Германия, и в Чехия и намери благоприятна почва в България. Тук беше активирана цялата 5-та колона, целия агентурен апарат на Кремъл, който е впит в бизнеса, в политическите партии, дипломацията,  изобщо на много места.

И аз твърдя, че наистина България е троянски кон на Русия и има план нашата страна да бъде дестабилизирана, като това да дестабилизира ЕС и НАТО. Като да речем може да се наложи вето.

Това нещо може да стане, ако се държи управлението на България. Тъй като президентът Плевнелиев, въпреки своята доста колеблива политика, твърдо се придържаше към евроатлантическия избор и път на България. Това не може да му се отрече.

За Кремъл и за петата колона в България, ударът срещу президента и овладяване на президентска институция е приоритет номер едно. Затова и толкова много хора целенасочено дескридитираха Росен Плевнелиев.

Накратко – задачата на хората на Кремъл е да бъде овладяно президентството.

И въпреки че Цецка Цачева е бивш член на БКП, тя не е част от този вътрешен кръг на доверени хора на Москва.

Битката е дали да бъде проевропейски или проруски кандидат.

Говори се, че който и да бъде посочен от ГЕРБ той ще спечели изборите.

ГЕРБ вече няколко пъти смениха своите кандидатури. Може преди месеци Цецка Цачева е била част от имената, които е можело да станат президент. Сигурно се е говорило и за Фандъкова.

Ако повярваме, че кандидатът наистина ще е жена, защото и Бойко преди година беше казал „Абе, защо не се напънем да направим една жена президент“ и започнем да обсъждаме различни имена … Не забелязвате ли, че винаги се пропуска една жена? И това е умишлено!

Става въпрос за Маргарита Попова.

Плевнелиев си казва, че няма да има втори мандат. Ще му намерят работа.

Но никъде нищо не се казва за Маргарита Попова. А тя не е случаен човек.

От един прокурор във Върховно касационна прокуратура, а преди това преподавател в Симеоново, изведнъж става Министър на правосъдието.

Кой посочи Маргарита Попова?

Твърди се,че Бойко Борисов изпитва голям респект, дори страх, от Маргарита Попова.

Попова и Цацаров са от един и същ кръг, който ние наричаме – КОЙ.

Маргарита Попова през 2013, когато Плевнелиев смени доверието си спрямо кабинета Орешарски заради решението спрямо Пеевски, за първи път се обърна срещу президента. Защо?

Стига човек малко да се поразрови ще види, че през последните две години на Маргарита Попова й се изгражда образ на патриот, националист, който не иска политиката да бъде насочена изцяло към ЕС и НАТО.

Кръгът „Брод за България“, който е съставен само от бивши агенти на ДС, повече от година подготвя Маргарита Попова за президент на България. Тя посещава техни сбирки и неслучайно, че тя получи наградата на Стефан Стамболов, тя стана и таплиер на годината, отново от виден човек на ДС.

И този кръг продължава вече 27 години да управлява държавата.

Аз твърдя, че Борисов много дълго е натискан да издигне точно нея за президент. През юли месец, във Варна, тя казва, че е време да покаже своята позиция и президентството да започне да работи в полза на страната.

Може ли да ни дадете още примери за това, че точно Маргарита Попова ще е изборът на ГЕРБ?

Още от януари месец тя в свои интервюта твърди, че няма нищо неестествено в това един вицепрезидент да се кандидатира за президент. Освен това Цветанов на няколко пъти казва, че ще бъде жена, която ще е международно приета в Москва и Брюксел и Вашингтон. Борисов казва, че трябва да бъде обединител, а тя постоянно играе тази роля.

Всички тезни неща ме карат да мисля, че Москва дълго време залагат за Маргарита Попова.

Ако Попова остане вицепрезидент, не би могло президентът също да е жена.

Например двойка Цецка Цачева и Маргарита Попова е невъзможна.

Попова или ще бъде президент, или ще остане вице, но при всички случаи ще е в двойката.

Напоследък си мисля, че ще играят с още един кандидат и това е Димитър Николов, кметът на Бургас, който също е от този кръг. Ако Николов е кандидат за президент, а Попова вице, това ще е една изключителна кремълска двойка.

Ако това се случи, Борисов е свършен. След като БСП вече два пъти искат предсрочни избори, това вече са знаци, че искат той да бъде свален и аз мисля, че задължително на пролет ще има избори.

Много важно е тогава кой ще бъде президент, защото той ще избере служебен премиер и ако тази двойка на ГЕРБ просъществува, те ще изберат също някой от техния кръг.

Защо тези хора биха се обърнали срещу Борисов?

Защото това са кланове. Това са политичски проекции на кланове – те когато имат интерес се обединяват, когато нямат се обръщат един срещу друг.

Аз твърдя,че Бойко Борисов е най-зависимият премиер в новата история на България. Да, Орешарски също е зависим, но от един господар.

Бойко Борисов е зависим от много господари и най-вече от миналото си.

Затова той има само един ход – да се кандидатира за президент. Затова не е ясно дали до утре няма да се появи и той като кандидат за президент.

А това устройва ли го? Така няма ли да се налага да управлява ГЕРБ през ръка?

С Бойко Борисов президент с ГЕРБ е свършено. По принцип ГЕРБ си отива и сега се стига до спасяване на кожата, а президентството дава 5 години имунитет.

Затова според мен не бяха случайни разговорите между Борисов и Путин. Бойко е е в паника.

Затова вариантите са следните:

  • Маргарита Попова президент и който и да е вице
  • Димитър Николов президент – Маргарита Попова вице
  • И в краен случай, защото вижда, че ГЕБР си отива – Бойко Борисов президент, Попова вице.

Орешарски е издигнат, за да предупредят Борисов, да не се кандидатира, защото ще се задействат всички сили той да бъде спрян.

Ако Борисов не се кандитира в понеделник, Местан от ДОСТ ще се кандитатира, за да дръпне етническия турски вот от проруския кандидат на ДПС и задкулисието, и да види доколко има подръжка с евроатлантическото си говорене сред българските турци.

Но, ако издигнат Попова или Николов аз ви гарантирам, че на Орешарски няма да му стигнат 100 подписа събрани и ЦИК няма да може да го регистрира.

Възможно ли е след събитията през 2013 година, Орешарски изобщо да стигане до балотаж? 

Има ли политика в България?

България не е нормална държава – тя е мафиотска. Тук не се решава нищо с изборите от гражданите. Тези хора, които гласуват с разум са малцинство.

Какъв е вашият коментар за кандидатурата на Трайчо Трайков?

В момента Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са единствената евроатлантическа двойка на изборите в България. Много бих се радвал да стигнат до балотаж.

Хората трябва да разберат, че от изборът ни сега зависи дали България ще остане в ЕС и НАТО.

Всичко у нас се крепи на магия. Всичко се крепи на европейските фондове. Чакат ни плащания на милярди. Предстоят ни още.

Нямаме производство.

Застаряващо население.

Емигрират хората.

Но не смятайте, че Борисов или Пеевски, или изобщо някой мисли за България. Всеки си мисли за личния интерес.

Наистина кажете как може такъв грабеж и корупция!?

Това не е държава и не може да продължава така. В такъв смисъл Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са лъч надежда.

Интервюто взе Веселин Диманов

Реклами

2 thoughts on “Не Цецка Цачева, а Маргарита Попова ще е кандидатът на ГЕРБ”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s