Пропагандата срещу България продължава: Македония с нов филм (ВИДЕО)

2016-09-27

В Македония се появи нов филм, който разказва за окупацията на страната от България и Германия по време на Втората световна война – „Освобождението на Скопие“.

За това съобщават от  OFFNews, до които са писали от Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество, откъдето посочват, че появата на лентата е била пренебрегната у нас за сметка на скандала с Каймак-Чалан.

Сценарист на филма е Дарко Митревски, известен в България с творбата си „Трето полувреме“, чието действие отново се развива през ВСВ, а българите са представени като „лошите“. Сегашната лента струва 1 250 000 евро, които са дадени от Агенцията за филми на Македония, а продуценти са „Партизанс“ – Македония, „Лийени филм“ – Хърватия и „Арт филмс“ – Финландия.

Само в рекламния клип на „Освобождението на Скопие“ на няколко пъти се забелязват реплики като: „Бугарите арестуват се живо и диво“, „Бугарите ке ги убият“, „Пазете се, идат бугари“.

Вижте още: Македонска наглост: Поруганият български паметник бил незаконен

Според Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество творбата е пропаганда срещу България и насажда омраза у съседите ни спрямо нас, спонсорирана от правителството на Македония.

„Настояваме и за активна българска културна политика, която да е насочена към организиране на прояви, които да показват реалността такава, каквато е била през тези години. Не можем да виним обикновените граждани в Македония, които нямат други канали за запознаване с „истината“ освен македонските телевизии, вестници и радиа“, пишат оттам.

Източник: OFFNews

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s