980x551_1474901747

За пореден път се убеждаваме, че хората сме диваци.

Това е думата, с която можем да опишем поведението на поредния, който е решил, че едно животът на едно животно е по-малко ценен.

Снимка на вързан за каруца кон и влачен по асфалта в Перник разгневи потребителите в социалните мрежи.

Ужасяващият кадър е публикуван в една от групите за града от Лъчезар Методиев, предава Нова телевизия.

Не е ясно дали животното е било живо или е вързано, за да се премести по-лесно от едно на друго място.

В коментарите хората изразяват своето възмущение – и с право.

Това е ниво на примати. Хора, които не мислят. Хора, които са решили, че няма значение. А, ако го попиташ защо са постъпили така, няма да могат да отговорят.

За жалост това не е първият случай на гавра с животно. 

За още по-голяма жалост няма да е последният. Просто, защото няма наказания. 

Както за повечето неща в нашата държава. 

 

Advertisements

2 thoughts on “Оставете животните на мира!

 1. За огромно съжаление никой не прави статистика на убитите, осакатени, малтретирани , обезобразени, ослепени, застреляни, зверски пребити, оставени да агонизират животни в България, да не говорим за изхвърлени на улицата домашни любимци като стари вещи !!!! За още по-голямо съжаление убийците и садистите , в по-голямата си част са БЪЛГАРИ. Комплексирани, неудачници, с финансови или друг вид проблеми, подлеци и мизерници, които изливат злополуките на нещастния си живот върху най-беззащитните- животните!!! Друг вид новопоявили се са твари- убийци са „възпитани“ , в работоспособна възраст, заминаващи в чужбина, даващи любимците си да се евтаназират !!! Нямат време и желание да им намерят дом, твърде добри са , за да ги убият собственоръчно, затова ползват палачи…. Има ветеринари, които отказват да извършват подобни „услуги“ (много често става дума за млади и жизнени животни, т.е. не са тежко болни и възрастни , за да „оправдае“ това жестоко деяние -ако въобще може да бъде оправдано едно убийство!!! ). Но това, което не става с малко пари, става с повече…Хипократовата клетва вече не важи за хуманните лекари, какво остава за ветеринарните. Държавата- убиец на народа си, седи безучастно и при избиването на животните (от всякакъв вид). Беше създадена Зоополиция. Е и ?!! Какво от това ?!! Осъдиха един-двама на по месец и …с това се приключва… Идете в Перник да видите за какво става на въпрос ! Масово се избиват, нараняват, отстрелват кучета, вкл. майки, вкл. бебета, и …едно голямо НИЩО !!! Погледнете в дворовете на перничани- почти навсякъде има вързани на къс синджир кучета, обречени цял живот да се гърчат около синджира, тъпчейки фекалии и подхвърлен хляб !!! Там съм виждала такива абсурди, които са „достойни: за ГИНЕС- напр. болонка на синджир, хъски (тези северни кучета, родени да теглят шейни и да тичат на свобода!) на синджир , маламут (също северно куче, прекрасен приятел) затворено в свинарник. Беше на 2 години- възраст, когато тези същества искат да играят с други кучета, да тичат на воля !!! Това нещастниче обикаляше свинарника като полудяло час след час, ден след ден (въпросният свинарник представляваше един правоъгълник с размери метър на 3, примерно ). Извеждаха го на една две седмици по един път !!! Дали законотворците, създали под натиска на обществото и най-вече на „Господари на ефира“ закона за Зоополицията имат представа , че трябва да има контрол и над отношението към домашните кучета от страна на стопаните им ?!! Идете до ‘Фермата“ в Богров да видите колко изхвърлени, ранени, пребити кучета има от собствените им стопани !!!
  Съжалявам, моят коментар стана по-дълъг от статията ви, но това за мен (и не само) е толкова мъчителна тема, по която мога да пиша часове.
  Човекът като „венец на Природата“ вместо да се държи като един добър и благороден господар към по-слабите и беззащитни същества, той ги убива ! С какво право ?!! С правото на силния ! Затова когато прочета или чуя за агресия спрямо животно, настръхвам и съм готова да изригна по техен адрес – „що за животно!!!“. Спирам се и преглъщам – не мога да обиждам така животните, приравнявайки бездушните твари, наричащи се хора към тях !!!
  Млади хора, бъдете все така дръзки, откровени и търсещи истината ! Тя ще победи ! Не страхът!

  Like

 2. И да, нещо от изключително значение. Държавата не само, че стои безучастно !!! Държавата убива кучета бездомни- пример Тетевен. Цивилизованите държави имат политика на кастрация , това е единствения ефикасен метод за намаляване на популацията ма бездомните. В Тетевен, от Общината са ДАВАЛИ КРЕНВИРШИ С ОТРОВА НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА !!! Представете си в каква агония са си отишли горките животни !!! И… пита се КОЙ МАЛОУМЕН ВЛАСТНИК Е ДАЛ ТОВА РАЗПОРЕЖДАНЕ ??? И НЕ Е ЛИ ЗА ЗАТВОРА ???

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s