image_5779306_126

16-годишната Бехие Юсуф от Хасково се нуждае от спешно лечение, споделиха нейни близки и съученици във ФСГ “Атанас Буров”. Преди месец на Бехи е открит тумор в главата, който се намира до костния мозък.

От София пращат момичето в Турция, защото в България няма необходимата технология. Радиотерапията е най-ефективното лечение за нея. За целта са необходими средства от порядъка на 15 000 лв. Както за повечето семейства в България, тази сума е непосилна за семейството на Бехи, информира Haskovo.info.

“Молим всички хора, кой с колкото може да помогне. С общи усилия ще съберем тази сума. Нека всички да изпитаме това чувство на удоволствие да помогнем на някой в нужда”, призовават близките на болното момиче.

Приятелите на Бехи вече започват благотворителна кампания за набирането на средства за лечението й. Пенчо Пенчев от ПГТ “Александър Паскалев” организира на 29 септември състезание по фитнес Street Fitness Battle. То ще се проведе от 16 часа на спортната площадка на алеята до ГПЧЕ “Асен Златаров”.

Поканени са всички, които искат да помогнат на момичето. Пенчев разказа, че от години се занимава с фитнес и ще изготви листи с тренировъчни програми, които ще могат да бъдат закупени.

Приятелката на Бехи Фатима Сафет сподели, че се организират още благотворителни събития, които ще бъдат огласени скоро.

Направи добро и то ще ти се върне стократно. Благодарим ви!

IBAN-TR08 0001 0017 6773 2130 8850 02

Получател-Айше Реджеп Сали Банка-Ziraat Bank

Валута – Долар и евро

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s