Веселин Марешки, съвременният Робин Худ – вярвате ли в това?

photo_verybig_105576

Тази година президентските избори определено са много интересни. 

Канидадите са много. Все различни. Кой от кой по-колоритен.

Всеки от кандидатите обаче има различни причини да иска да сечели, но сякаш всички го правят за едно – да помогнат на бъларския народ. 

Е, поне така се говори по избори ….

Един от любопитните кандидати определено е Веселин Марешки.

Той е един от най-известните бизнесмени у нас и е неуморен в опитите си да прави политика.

Президентските избори за него сякаш идват много логично.

Пред Диана Найденова в „Събуди се“  по Нова тв Марешки, известен с аптеките, а напоследък и с бензиностанциите си, обясни защо иска да стане държавен глава. Основно, както стана, ясно от човеколюбие. Вероятно и за да влезе в сградата на „Дондуков“2, където още не е бил.

Един български Робин Худ

„Аз съм си изградил рая и искам такъв рай за българите. Но останалите българи не живеят в такъв рай“, обяви Марешки.

Това е неговият аргумент да се яви на изборите и да търси доверието на хората.

И още: Правя пари като правя хората щастливи.

Пред Нова телевизия той заяви, че прави доволни българите и иска още повече да им се подобри живота. „Аз съм много по-добър от другите“, убеден е бизнесменът и смята, че е достоен да бъде на балотаж.

„Аз мога да бъда част от системата, но няма, защото аз съм показал, че съм различен“, коментира той. Приятелите и близките му се учудвали на неговото решение, но настоя, че положителната енергия към него е много по-силна от отрицателните реакции срещу него.

Поредният патриот, който не помни дати

Марешки сам се определи като патриот, но видите ли не обръща много голямо вниамние на дати  у други подобни дребни неща.

Като например какво точно се е случило на 22 септември и коя година.На въпрос през коя година е обявена Независимостта на България, той призна, че не знае.

„Сега ме хванахте неподготвен“, каза той.

Но, като един обигран политик, който може бу тепърва ше бъде, бързо разгърна защитата си.

„Не искам хората да ме харесват външно, да говоря граматически правилно, да знам всички дати. Ако отворите Уикипедия там не пише, че един патриот трябва да знае всички дати. Искам да ме оценяват по делата“. И продължи. „Дали харесват Волен Сидеров, който знае всички дати сигурно, или онзи, който не ги знае, но прави неща за тях. Аз съм истински патриот, като стана сутрин мога да се погледна в огледалото, виждам честен човек, че не съм ограбил никого“

Лошите социологическите агенции

В опит да отклони темата за Независимостта на България, кандидат-президентът реши да разкритикува социологическите агенции. Като взе пример от последното изледване на „Алфа рисърч“.

„Социологическите агенции правят големи манипулации. Не е сериозно да сравняват Бойко Борисов с Татяна Дончева, Цветан Цветанов. Трябва да го сравняват с Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Левски“, сподели мисли Марешки.

„Да, но тези хора не са политици“, репликира Найденова. „Социолозите сравняват лидерите на партии, а трябва личности да се сравняват“, продължи Марешки.

 „Г-н Марешки, това беше тъпо, може ли да сравнявате Лили Иванова с Татяна Дончева. Тук въпросът не е за достойните българи, а някоя партия вярвате в навечерието на изборите“, продължи Найденова.

„Трябва да кажат кой българин е най-достоен“, не се предаде аптечният бос.

Дай ми първия милион ….

Марешки разказа и трогателна история за своя първи милион. И голямата си бедност.

„Бях много беден, когато започнах. Историята ми започна отдавна, когато аз и покойният ми баща, двамата с едни такива чукове въоръжени, разбивахме стари електрически стълбове, изоставени покрай пътищата. От тях вадехме арматурното желязо, с което направихме основите на първата ми аптека”, коментира Марешки. Толкова бедни бяхме, когато започвахме.

На въпрос как никой друг не е забогатял по такъв трогателен начин, Марешки разясни – имало много други хора, но те после се подлъгвали и влизали в разни схеми с политиците. Като продължи с обещанията.

„Аз правя аптеки, всеки клиенти си преценява дали му харесва. Имам по 2-3 млн. клиенти всеки месец.

Дори и като президент няма да прекъсна да правя добрини за хората. От лекарства правя годишно 500 млн. лв. оборот.“

Защо все пак аптечният и петролен вече бос иска да е президент?

Заради хората, да им реши всички проблеми, разбира се. „Това ще ми помогне да реша всички проблеми на хората“, каза Марешки убедено. Според него президентът има огромни правомощията.

„Най-сигурната власт е публичността. Кражбите стават в тишина. Когато излезе президентът и каже: Тука има грабеж в цените на тока, на горивата… Ако е истински българин, може много да влияе на политическата система“, обясни кандидатът.

„Аз съм честен човек, ходя свободно сред тях и виждат в мен надеждата“, добави той. И отрече, че си прави реклама многократно.

Преди дни Веселин Марешки реши да хвърли ръкавица към социолозите и ги обвини, че лъжат, че няма да отиде на балотаж на предстоящите президентски избори. Той предрече, че ще получи 20% на вота.

„Аз съм антиподът на всичко това, което ни се представя. Всички кандидати до момента са бивши или настоящи депутати, министри или кметове. Смятам, че около 700 000 души ще ме подкрепят на първия тур. Това е вотът за промяната.Нашата задача е да направим живота на българите по-добър. И не ГЕРБ или аз да имам президент – българите да имат президент”, заяви Марешки.

Страхува ли се за живота си?

„Не мисля в тази насока. През годините толкова хора, които правя щастливи, ходят на църква и палят свещичка за мен. И тази положителна енергия е много по-силна от енергията на гадовете, които са срещу мен. И тази положителна енергия ме пази“.

One thought on “Веселин Марешки, съвременният Робин Худ – вярвате ли в това?”

  1. Доно сте прав .защото хората вече нямат доверие нито могат да се издржат .с минимални доходи.знаетели ,че в Балгария вснчки междонародни фр
    Транспорт ги осигоряват на минимална заплата .която те не полочават .и смятате ли ,че е нормално.колко бедни пенсонери още ще ровят в кофите.рибата замерисва откм главата……

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s