12933096_1793203480907714_8191807511806353116_n

Темата АЕЦ „Белене“ определено вълнува не само управаляващите, а и обществото.

От няколко дни всички се упражняват на тази тема.

Днес е ред на Радан Кънев.

Неговият коментар бе по повод решението на парламента от сряда да даде 1.2 млрд. лв. на Националната електрическа компания (НЕК), с които тя да плати на руската „Атомстройекспорт“ за поръчаното и изработено оборудване за АЕЦ „Белене“. От 140 депутати в пленарна зала 132-ма бяха „за“.

Пред БНТ той  обяви, че държавата е готова да плати парите без да обжалва наложената санкция, като е изпуснала сроковете за това.

Да гласуваме спешно от днес за утре за парите за АЕЦ „Белене“, без да имаме цялата нужна информация, значи на всички преговори с „Атомстройекспорт“ да отиваме с доброволно свалени гащи.

Радан Кънев подчерта, че народните представители са подкрепили решението да се плати санкцията без да са виждали съдебното решение и самите реактори. Според Кънев не е ясно и дали България има техническа документация за реактора, документи от производителя, които да и позволяват да го използва или да го продаде.

Вижте още: АЕЦ „Белене“ е самоубийствен ход на комунистите, подкрепен от Русия

„Без тях, той се превръща в един чайник за старо желязо“, обобщи депутатът.

Ах, този Толстой … 

Освен „Белене“, друга много коментирана тема през седмицата беше изказването на Пьотр Толстой, който  че Русия ще купи България.

Според лидера на ДСБ е било унизително, че парламентът е обсъждал думите на един руски депутат.

„Проблемът не е с този човек, които се държи като луд, а не е луд, а че руската дипломация разглежда това заселване като форма на колонизация“, поясни Кънев.

Той смята, че се стига до това положение, защото България не е правова държава, която може да гарантира защита на собствеността и да отграничи собствеността от суверенитета.

Вижте още: ПатрЕоти, къде сте? Искат да купят България

„В ДАНС – Варна работят два пъти по-малко хора отколкото са по щат. Руското и турското направление на разузнаването са разбити. Заради влиянието на ДПС в службите, ние не сме защитени от най-рисковите си съседи“, посочи Радан Кънев.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s