slavi_trifonov-oglushava

АБВ ще подкрепи референдума на Слави Трифонов на предстоящите избори.

Това съобщи кандидатът за президент на партията Ивайло Калфин, предаде „Дарик“.

Ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. Ще агитираме активно за участие. Ще подкрепим със „за“ и трите въпроса“, подчерта Калфин.

Вижте още: За популизма на Слави Трифонов и картелите на пазара с горива – разговор с Иво Мирчев

„Провеждането на референдум е изключително трудно. Законът е такъв, че пречи на хората да изразяват мнението си. Ние ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. В АБВ сме обсъждали много пъти, че трябва да се създадат условия за по-лесно и оперативно провеждане на референдум. Всяка една такава възможност трябва да се използва. Ще агитираме активно за участие в този референдум и ще подкрепим със „за“ и трите въпроса, които са поставени, подчерта Калфин.

„Сигурно имаме някакви забележки по тях, може и да стане дума, но при отговор „да“ и „не“ за нас на въпросите би трябвало да се отговори с „да“, защото е очевидно, че политическата система, по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние“, каза още Ивайло Калфин.

Вижте още: Върви ли Слави Трифонов по стъпките на Бареков?

По думите му въпросите от този референдум са крачка в правилна посока. Държавният глава Росен Плевнелиев определи на 6 ноември, когато са президентските избори, да се проведе и националният референдум, иницииран от екипа на телевизионния водещ Слави Трифонов.

В допитването са включени три въпроса:

  • Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура;
  • Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите и
  • Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

Три от шесте въпроса на референдума отпаднаха с решение на Конституционния съд. Мотивите на съда бяха, че тези запитвания попадат само в компетенциите на Велико Народно събрание. 

Вижте още: Народът в ролята на алиби

Тези действия на АБВ за пореден път ще докажат, че има някаква връзка между Слави Трифонов и Георги Първанов.

От много дълго време се говори, че по някакъв начин Първанов е помогнал за ударното начало на Слави в телевизията. Отделно по-наблюдателни зрители са забелязали, че Първанов е един от малкото, които не са усмивани в предаването на Трифонов.

Случайност или не? Това е въпросът, но с тази подкрепа определно отново се подклажда огънят на клюката.

Advertisements

One thought on “Първанов подкрепи Слави Трифонов

  1. Щом Първанов ще подкрепи Слави, значи всеки умен и мислещ човек трябва да е против, по презумпция. Защото и трите въпроса са новите три етажа в бетоновата крепост на Олигархичната власт. Мислете не с цвета, а с мозъците си!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s