„Доктор ми уби детето!“

image_5771418_308_0

Сега ще ви разкажем една история. Гнусна история. По български гнусна.

Една история, в която един циничен и немърлив лекар убива дете. Дете, което така и не вижда белия свят.

Историята я разказва една силна жена. Жена, която въпреки случката намира сили изобщо да живее.

Тя говори пред колегите от „България днес„. Като разказва всички подробности за едно убийство. Убийство, което може да остане ненаказано.

Името й – Виктория Димитрова.

Младо момиче, което в продължение на години се опитва да забременее инвитро, а само месец преди раждането на детето й то умира. И тя има своето обяснение – ужасяваща лекарска небрежност.

Виктория е съпруга на футболиста на националния отбор по футбол Радослав Димитров, който е познат като българския Меси. Двамата са щастливо българско семейство, което се опитва да създаде поколение. В края на август т.г. обаче животът им се превръща в ад – околоплодните й води изтичат, плацентата се отлепя и детето се задушава.

Историята и започва така:

„Доктор ми уби детето! Хубавото ми, прекрасно момиченце почина в 8-ия месец в корема ми. Ако лекарят беше постъпил човешки, ако не беше изрод, днес щях да прегръщам детето в ръцете си, а нямаше да плача като луда. А сега се мъча да живея по някакъв начин…“

А на нас ни е болно само да четем тези редове.

Но тя е решила да разкаже, за да може поне да знаем кое е чудовището причиноли мъката й.

„На 28 август (неделя) отидох в АГ болницата във Варна (Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология „Проф. д-р. Д. Стаматов“ – Варна), защото бях подмокрена. Впоследствие се оказа, че това е било част от околоплодната течност. Д-р Георги Георгиев беше на смяна, но просто не мога да ви опиша прегледа, който ми направи – в стил „Минута е много“. Въобще не ме огледа, нито пък състоянието на детето. И ми каза:

„Напикала си се, прибирай се“. Това му бяха думите. Даже се смееше, че млади и стари се напикавали в днешно време“, започна разказа си Виктория.

„След няколко дни – на 31 август (сряда), вече не усещах движение на плода. Отново отидох в болницата и тя вече беше мъртва. Георгиев се уплаши, защото вероятно започна да изпитва вина. Започна да вдига рамене. Лекарят, който ме прие по спешност, извика д-р Георгиев, защото той наблюдаваше бременността ми и беше запознат. Георгиев дойде, каза, че детето ми е умряло, вдигна ръце и заяви: „Изморен съм, не мога да се занимавам с теб“, връща се към ужаса почернената млада жена. Тя е в първата седмица на 8-ия месец, когато губи детето си.

И допълни: „След това ме изоставиха в една стая и 30 часа стоях с мъртъв плод в корема. Молех някой да направи нещо, защото вече започнах да се плаша за моя живот. Можеше и аз да умра. Впоследствие се появи друг доктор, който предложи на следващия ден да си заплатя екип и да ме оперират, за да извадят плода. След операцията се оказах и с инфекция, та се наложи в продължение на две седмици да пия два антибиотика. Лекарите там просто не са човеци. Като постъпвах в болницата, в продължение на 3 часа не ме приемаха. Три часа стоях в чакалнята с мъртъв плод и накрая припаднах. Чак тогава ме качиха в отделението, където бях зарязана в продължение на 30 часа“.

Виктория дълго време не получава информация каква е причината за смъртта на момиченцето. В крайна сметка обаче научава – рязко спиране на кръвотока.

„Докторът има вина, защото в онази ужасна неделя трябваше да реагира – да направи тестовете за околоплодна течност и да види какво се случва. Аутопсията показва, че детето е било абсолютно здраво и не е имало никакви заболявания. Не се е задушило и с пъпна връв“, каза още Димитрова.

Няма да си върна детето, няма и скоро да забременея. Но събирам сили, защото не е справедливо и честно. Не трябва докторите в България да се отнасят така с жените, които чакат да си прегърнат рожбата. Отношението е все едно сме боклуци. С мен се държаха все едно съм откраднала нещо или съм убила човек. Бях потресена от отношението. Не съм вярвала, че може да има такива изроди в държавните болници. Това са хора без сърца. В операционната ми крещяха да спра да плача. Бях потресена“, с мъка добавя изстрадалата жена.

Тя признава, че й е било доста трудно и е минала през много мъки, преди да зачене инвитро.

„Доста години се борихме, доста трънлив път имахме, за да достигнем до мечтаното бебе. Затова сме още по-гневни. Заради едно нелепо отношение и един неделен ден, в който лекаря вероятно го мързеше. Патоложката го каза – детето ни е починало от нелепа смърт. Осъзнавам, че в България няма осъден лекар. Винаги имат някакви техни вратички, чрез които се измъкват и изкарват хората, че сами са си виновни. В моята епикриза никъде не пише, че 3 дни преди смъртта д-р Георгиев ме е върнал с „напикаване“. Никъде не пише, че са ми изтекли водите, които са задушили бебето. Още не сме получи смъртния акт на бебето – интересно ми е какво ще напишат там“, допълни съпругата на футболния национал, която признава, че Радослав много й помага да преживее трудния момент и е неизменно да нея.

И завърши разказа си с надежда: „Не спирам да плача в продължение на дни. Но моля се Господ да ни даде сили един ден отново да имаме шанса да бъдем родители… Вярвайте ми, на никого не пожелавам да се случи. Това е най-голямата мъка – да ти почине рожбата, която толкова много време си чакал“.

Докторът отрича всички тези обвинения. Дори заявява, че жената си търси причини да определи точно как е починало детето.

Цинизмът няма край.

Особено в нашата страна.

Акушерки бият 4-дневни бебета. Доктори изобщо не дават шанс те да се родят.

И страшното е, че наказани може изобщо да няма. За проеден път.

Затова ние отново ще цъкаме с език и ще се възмушаваме.

До следващото дете, което няма да получи шанс. 

Реклами

3 thoughts on “„Доктор ми уби детето!“”

  1. Ние също имаме подобен проблем само че е свързано с Болница ЛОВЕЧ. Детето ми бе задържано за (Бронхиолит), и трябваше да му вземат кръв от пръстчето, и за целта трябваше да му затоплят рачичката. А те вместо да е затоплят с разтриване Медицинската сестра за по лесно наля от бойлера гореща вода без дори да „провери“ , и топна на детето ми раката в каната с горещата вода и така му причини 2 СТЕПЕН изгаряне!!!!!!! Нека всички видят и да знаят на какъв риск сме изложени ТОВА СЕ СЛУЧВА В БОЛНИЦА „ЛОВЕЧ ДЕЦКО ОТДЕЛЕНИЕ“

    Харесвам

  2. 30 часа наглите лекари са мислили, как само да изкарат някой лев от жената, а хич не им пука .че са убили детето и, На лекарите им дай само да крадат, и останали златни пръстени, по пръстите на починалите в моргите хора, както бе случая и с покойния ми брат,дано вечно да горят в ада .

    Харесвам

  3. Молете се на нашият Бог Иисус Христос,за това младо семейство,да намерят нови сили и да ги дари с прекрасни деца в бъдеще.Не мога да им кажа кураж,давайте напред,защото не познавам тяхната болка и се моля никога да не я опозная,но ще се моля за тях.Бъдете живи и здрави,много сплотени и щастливи.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s