Цвети Стоянова на връх рождения си ден: Пак ще се усмихвам

14330897_1579400328752578_1167950459_n

„Един ден ще се усмихна истински, обещавам ти“. 

Тези думи е казала е казала Цвети Стоянова на Ренета Камберова, едно от златните момичета.

Гимнастичките ни разказаха за първата си среща с Цвети Стоянова в „Пирогов“ след връщането им от Олимпиадата в Рио пред Миролюба Бенатова. Те мислели, че 22-годишната Цветелина не знае за бронзовия медал, но тя ги поздравила и казала, че много се радва.

„Последната година беше най-тежка, минахме през много неща, включително и инцидента с Цвети“. „

Много ме беше страх от първата среща с Цвети след инцидента, не спах от вълнение и когато отидохме в болницата, аз цялата треперех. В момента, в който я видях, се успокоих“, това разказват гимнастичките.

„След завръщането ни от олимпиада, си говорихме, правихме няколко крачки дори. Тя наистина е добре“, споделят още гимнастичките.

Всички физиологични нужди на Цветелина Стоянова са възстановени до 90 процента. Тя има нужда само от добра рехабилитация. 

„Цвети Стоянова премина през 9-те кръга на ада и това, което постигнахме с нея, е грандиозен успех.“

Това заяви проф. Милан Миланов от „Пирогов” пред Нова телевизия. Гимнастичката наскоро бе изписана от болницата, след като изкара три месеца в тежко състояние след скок от 6-ия етаж.

„Падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота. Тя е имала късмет, че е паднала върху дърво. В 80% от европейските болници, тя щеше да загине”, обясни професорът. Той похвали екипа на „Пирогов” и разказа, че в деня на операцията на Цвети скенерът на болницата не работел, но рентгенологът поставил изключително точна диагноза. В момента Цвети е възстановена във всички физиологични нужди до над 85-90%, има нужда от една добра рехабилитация, допълни проф. Миланов.

Той разказа, че консумативите за операцията на Цвети са стрували 20 хил. лв. и са платени от спортния министър Красен Кралев. Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари, обясни професорът.

Днес е рожденият ден на Цвети

Красивата ни гимнастичка стана на 22. На страницата на Федерацията по художествена гимнастика бе качен следният поздрав:

Най-силното и красиво момиче празнува днес своя рожден ден!
Бъди здрава, Цветенце! Нека всичко лошо остане зад гърба ти и от тук нататък само щастие, любов и късмет!

Подобряване след тежкото състояние

Първоначалноа лекарите не бяха никак оптимистични, защото в началото състоянието на шампионката беше изключително тежко.

Тя беше толкова нестабилна, че медиците не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари – реаниматори, хирурзи, невролози, травматолози и други специалисти.

Непосредствено след трагедията имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализа.

Наложи се операция на гръбнака, при която лекарите успяха да освободят нерви, притиснати от жестокото счупване на гръбнака. Операцията беше много успешна и от този момент се увеличиха надеждите за възстановяване на момичето.

Надеждата винаги е по-силна 

За изненада или не организмът на иначе крехката на вид гимнастичка успя да преодолее най-критичните моменти.

В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия на спешната болница, където продължава лечението и рехабилитацията ѝ.

Към момента състоянието ѝ е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.

Освен чисто медицинските грижи, те предполагат и силен организъм и воля за живот.

Радваме за нашето златно момиче и вярваме, че скоро тя ще се възстанови напълно.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s