Убиха телевизията на Цветан Василев

zx620y348_2492914

Съветът за електронни медии реши да отнеме лиценза на телевизиите ТВ 7, Нюз 7 и детския канал „Супер 7“.

За това гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщи БНР. Предложението беше на Бетина Жотева, а председателят на съвета Мария Стоянова мотивира гласуваното от СЕМ решение така:

„Нека да не забравяме, че нашата дейност е да осъществим възможност за една справедлива конкурентна среда в България и ние не можем да кажем, че в случая това е гарантирано по този начин при положение, че имаме един играч, който играе с реклами, които са нови за сметка на съдържание, което пък е старо. В сравнение с други играчи на този малък и труден телевизионен пазар в България, които инвестират средства в нови програми, в нова продукция“.

Припомняме, че ТВ 7 и другите три телевизии претъпряха един единстински телевизионен епогей.

Телевизиите нашумяха с името на скандалния банкер Цветан Василев и бившия водещ, а сега евродепутат Николай Бареков. Много известни водещи работеха за телевизията, а тя определено се нареди до най-гледаните в страната.

Изведнъж обаче всичко се срина.

„ТВ Седем“ ЕАД, която е собственик на телевизионния канал ТV7, бе обявена в несъстоятелност от Софийския градски съд в края на миналата година.

Тогава синдиците на КТБ обявиха за продажба техниката на TV7 и News7 чрез Регистъра на публичните продажби (частните съдебни изпълнители).

Тогава работещите в телевизията излязаоха на протест, а самото взимане на техниката бе документирано от телевизията, която излъчваше единствено това, а кадрите показваха как докато водешите водят новините, технитата бива иззета.

В телевизията от месеци не е имало новини, публицистика или нови продукции, като през цялото време се излъчват филми и стари предавания.

По-голямата част от служителите напуснаха преди месеци. Мног оот тях твърдят, че не им е плащано и чакат парите си.

Другият канал под шапката на медията – News7, фалира през март тази година.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s