Преди време Москов обеща набезите да свършат – това не се случи

image_5757438_126

В тази държава всеки бие някого. 

Не знаем какво става! Защо се стига до тази агресия и какво я провокира?

Вече няма значение какъв си – журналист, полицай, лекар … всички са под ножа. 

На лекарите от спешния център на „Пирогов” обаче им писна.

Те излязоха на протест след поредния случай на насилие срещу техни колеги.

Рано сутринта на 11 септември дежурните лекари в болницата са приели пациент с порезна рана на главата.

Той е бил във видимо нетрезво състояние. Според разказа на председателя на дружеството на Българския лекарски съюз Ваня Страхинова на пациента незабавно е била оказана първа помощ и раната му е била обработена, съобщи БТВ В края на процедурата обаче мъжът е проявил агресия и е нападнал лекарите.

В следствие на това една от сестрите в болницата е с фрактура на носа и ѝ предстои хирургична интервенция, а реаниматорът, който се грижел за пациента, е изпаднал в безсъзнание, след като бил изритан в главата.

Според изявлението на Здравното министерство охранителите на болницата незабавно са се намесили. Те са сложили белезници на нападателя, а по-късно той бил задържан от органите на реда.

С протеста си лекарите се надяват най-накрая да бъдат предприети адекватни действия от страна на полицията, прокуратурата и съда, както и да им бъде осигурена безопасна работна среда.

Министърът на здравеопазването Петър Москов коментира, че ведомството винаги реагира твърдо, когато има насилие над лекари и защитава възможността им сигурно и комфортно да вършат работа си.

Преди време г-н Москов каза, че ще се постарае тези инциденти на спрат. Сега отново заявява, че защитават по всякакъв начин лекарите. Ние обаче виждаме, че не само няма промяна, а играта загрубява. 

Ние напълно подкрепяме лекарския протест и заставаме зад исканията им тяхната работа да стане по-безопасна. Защото тези хора са там да спасяват животи и допълнителен стрес определено не им е нужен.

А  и се надяваме Петър Москов да спре да е само на думи, а наситина да започне да мисли по какъв начин може да защити тези хора. 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s