Пеевски не е доволен от интервюто на Цветан Василев

14348915_1291510904216800_277368130_n

„През последните дни за пореден път станахме свидетели на сценарий за политически натиск и опит за манипулация на обществото, разработен в лабораторията на кръга „Капитал”. Този пътлаборантите използват нелепите твърдения на избягалия от правосъдието Цветан Василев, добре гарнирани с удобни политически внушения”.

Това заяви в писмо до медиите депутатът от ДПС и медиен бос Делян Пеевски.

Определено интервюто на Цветан Василев пред сайта ktbfiles.com разбуни духовоте.

В него банкерът заяви, че синът на Ирена Кръстева е бил брокер между него и ДПС, а в момента държал единия „клан”, който управлява държавата, като другият бил съсредоточен около премиера Бойко Борисов.

Разбира се, никой след такова изказване няма как да остане безразличен. Най-малко Пеевски.

В писмото си до медиите той определя намесването на името му  като „напълно естествено предизборно поведение на хора, които много добре осъзнават, че техният икономическо-политически картел, наречен „Капитал-ДСБ”, ще претърпи пълен провал на президентските избори”.

Делян Пеевски определя интервюто като „предвидим и зле скалъпен сценарий” и то след като публично е обявил, че се оттегля от активна дейност в страната.

„Отново мантрата „Пеевски” се вкарва в обръщение от хора, които години наред удобно и безметежно съществуват, прикривайки се зад употребата на създадената от тях риторика „Анти-Пеевски”, казва той и допълва:

„Ново няма и този път, няма и нищо конкретно – само познатите обвинения на Василев към почти всички институции в държавата, както и същите нелепи твърдения за начина на функциониране на пирамидата КТБ, представляващи по-скоро самопризнания, отколкото някаква новина. Различни са обаче използваните изразни средства. Сега имаме „клановете на Борисов и Пеевски управлявали държавата …”. Именно новият изказ на Василев възбужда иначе импотентните, но жадно търсещи обществена легитимация, Прокопиев и Кънев. Да пришиеш отново Борисов за Пеевски – едва ли за лаборантите от „Капитал” има по-желана предизборна тема”.

„Василев им дава поредната порция празнословни твърдения, но добре гарнирани с политически внушения, които са им крайно необходими предвид изтънялата им предизборна легитимация, а Прокопиев и Кънев му обещават индулгенция срещу обвинението за източването на КТБ при смяна на политическата конфигурация. Или просто казано – брак по сметка”, казва още Пеевски.

Той за пореден път отхвърли и всякакви твърдения за скрита своя собственост, като твърди, че проверки у нас, в Австрия и Лихтенщайн не са открили нарушения.

Впечатление прави, че нито Пеевски, нито Василев споменават името на Ахмед Доган.

От писмото обаче определено си личи, че Пеевски не е доволен от изказванията на Василев, а въпросът е дали ще има някакви последствия за банкера?

One thought on “Пеевски не е доволен от интервюто на Цветан Василев”

  1. Ами в интерес на истината, Пеевски е прав тук. Василев не казва нищо ново, а преповтаря това,което говори откакто му рухна пирамидата КТБ. Все едни и същи хора са му виновни и за все едни и същи неща. Иска да му повярваме, че Пеевски и Борисов са крали от КТБ, а самият Василев не е крал нищо, а просто е допускал грешки. Май все по-силно усеща, че няма да му се разминат далаверите и съвсем скоро ще влезе в затвора за тях. Затова и разиграва целия театър. Няма обаче как да даде доказателства за вината на Пеевски и Борисов, защото в тези доказателства присъства и той самият.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s