2016-09-9-21-06-12

Броени часове, след като на пресконференция обяви, че няма да напуска поста си, заради сделката с „Царските конюшни“, защото тя е законна, областният управител на София Веселин Пенев подаде оставка.

Това е станало след разговор с премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

Припомняме, че министър-председателят е поискал оставката на Пенев, след като по-рано през деня сезира прокуратурата за сделката. Борисов смята, че събраните до момента факти дават основание да се поиска цялостна проверка по случая.

Само преди няколко часа обаче Пенев твърдеше, че „докато няма установено нарушение, а аз съм 1000 процента сигурен, че няма да се установи, оставка няма да подавам“, цитирано от OFFnews.

„Става въпрос за терен, който е неизползваем и няма пазарна стойност, а не за продажба на сгради или царски конюшни“, заяви по-рано Пенев.

Като допълни още, че ще се консултира с юристи и не е изключено да съди за клевета лидера на БСП Корнелия Нинова.

Веселин Пенев твърдеше още, че въпросната сделка е извършена в интерес на държавата, при спазването на всички закони и наредби към тях.

Междувременно БСП влезе в спор с вътрешния министър Румяна Бъчварова по сделката с царските конюшни. Вътрешният министър каза, че не била питана за сделката, БСП извади документа, с който е питана.

БСП са неподготвени и пак клеветят – каза рано тази сутрин министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод изнесените продажбата на царските конюшни.

В крайна сметка след намесата на Борисов се стигна до така желаната оставка, но тук възниква отново въпросът – Борисов ли решава всичко в България?

Премиерът-слънце отново влезе в роляната на спасител и с лека ръка потуши скандалите около царските конюшни в София. Това не е първия път, когато виждаме как Борисов замазва положението като не спазва процедурите, които е длъжен да спазва.

Докато няма установено нарушение…

Преди да се разпореди съдът, оставката е на лице. Това  е грозна практика, която Борисов продължава да прилага в „демократична“ България. Силово.

Преди време Полина Паунова в свой коментар за „Дойче Веле“ зададе следния въпрос: Всичко ли зависи от Борисов?

И ако погледнем политическите решения то отговорът на този въпрос е – ДА. Борисов взима решения за всичко, а това не е окей.

Не е, защото в една демократична страна каквато би трябвало да е и България, властите са разделени и решенията не могат да зависят  един-единствен човек, който изживява себе си като някакъв супер герой, от който зависи всичко.

Накрая ще завършим с теорията на Бойковизмът:

„Бойковизмът е смес между комунизъм, социализъм, демокрация и простотия“.

Какво е общото между Комунизъма и Бойковизма? Ами, желанието за власт, но не за малко власт, а за цялата!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s