Вдъхновяващо: Момченце с мускулна атрофия спечели състезание по гимнастика

2016-09-07-1

5-годишно дете със спинална мускулна атрофия доказа,че няма невъзможни неща. Макар да не може да ходи, на вчерашния празник 6 септември, момченцето победи в състезание по спортна гимнастика, информира Нова телевизия.

Да направиш салто, без да можеш да скачаш. Да се движиш по гредата, без да можеш да ходиш. Да победиш здравите си съперници, когато количката е единственото нещо, което те държи на крака.

Това прави едно 5-годишно момче с тежка диагноза, но борбен дух. Заслугата е на треньора по спортна гимнастика Дилян Димитров, който преди няколко месеца обещава на Радо, че и той ще е като другите деца. За да го направи щастлив, спортистът организира специално състезание, в което той и Радо са един отбор.

В надпреварата сили премерват няколко от момчетата, които тренират при Дидо – включително и двете по-големи братчета на малкия шампион. Уменията си тандемът показва на почти всички спортни уреди и си извоюва победата.

Макар да претърпяват поражение от собствения си брат, Христо и Георги не съжаляват за загубата. Неописуема е и емоцията, която жената, дала живот на Радо, има щастието да изпита.

„Усещането е велико! Изпитах една огромна тръпка, любов и свобода, защото видяхме, че и хората със специални потребности могат”, казва майката на момчето Ралица.

Радо е на една годинка, когато родителите му чуват диагнозата спинална мускулна дистрофия. Прогнозите на лекарите не са добри. Медиците дори предупреждават Ралица и съпруга й за най-лошото – много малко оставащи години живот. Отдавна забравих тези прогнози”, категорична е Ралица.

Тя споделя, че често си представя как и трите й момчета вървят, хванати за ръка. Това била единствената й мечта.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s