Добра новина: Изписаха златното момиче от „Пирогов“

cveti

Гимнастичката Цветелина Стоянова е изписана от спешната болница „Пирогов“ вчера, съобщиха от лечебното заведение.

Участничката в националния ансамбъл по художествена гимнастика постъпи в „Пирогов“ на 14 юни в много тежко състояние след падане от височина.

Пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. От тук нататък и предстоят рехабилитационни процедури.

По време на лечението са й направени няколко операции. Първата животоспасяваща е извършена от екипа на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични – от проф. Николай Габровски.

Подобряване след тежкото състояние

Първоначалноа лекарите не бяха никак оптимистични, защото в началото състоянието на шампионката беше изключително тежко.

Тя беше толкова нестабилна, че медиците не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари – реаниматори, хирурзи, невролози, травматолози и други специалисти.

Непосредствено след трагедията имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализа.

Наложи се операция на гръбнака, при която лекарите успяха да освободят нерви, притиснати от жестокото счупване на гръбнака. Операцията беше много успешна и от този момент се увеличиха надеждите за възстановяване на момичето.

Надеждата винаги е по-силна 

За изненада или не организмът на иначе крехката на вид гимнастичка успя да преодолее най-критичните моменти.

В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия на спешната болница, където продължава лечението и рехабилитацията ѝ.

Към момента състоянието ѝ е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.

Освен чисто медицинските грижи, те предполагат и силен организъм и воля за живот.

Радваме се за нашето златно момиче и вярваме, че скоро тя ще се възстанови напълно.

Министерството на спорта платило операциите на Цвети

БФХГ с радост съобщава, че вчера, 5 септември, Цветелина Стоянова беше изписана от „Пирогов“ с всички възстановени функции, се казва в съобщение, публикувано на фейсбук страницата на федерацията ни по художествена гимнастика.

В него се казва още:

БФХГ благодари на целия екип на „Пирогов“ за грижите, професионализма и отношението към Цвети в лицето на проф. Миланов, проф. Габровски и д-р Илиев, както и на целия обслужващ персонал. БФХГ изказва своята огромна благодарност и на ММС в лицето на министър Кралев за пълното финансово обезпечаване на лечението и проведени няколко операции, както и за личното отношение към трагедията на министъра. БФХГ е осигурила и организирала следващия етап от възстановяването на Цветелина Стоянова.

Благодарим на всички за съпричастността и се надяваме за отговорно поведение на медии, познати и фенове към Цветелина, имайки предвид крехкото състояние, в което тя все още се намира.

БФХГ желае бързо възстановяване на Цвети и уверява многобройните и фенове, че ще бъде до нея в трудните моменти до пълното и възстановяване, така както беше през цялото време на престоя и в „Пирогов“.

Илиана Раева – председател

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s