Бойко Борисов: Вярата в Господ – това ни е спасението

boiko_borisov-01

Днес Бойко отново е във вихъра са.

Неделя е. Медиите у нас нямат толкова работа. Всички са в почивка.

И ето Бойко се явява да помогне на българските медии.

Премиерът беше на посещение във Варна и коментира някои от актуалните теми у нас.

Премиерът Бойко Борисов започна с анализ на сложната пътнотранспортна обстановка в страната заради празниците.

„Българинът обича да пътува. Видя се в пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания? От скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка“, каза министър-председателят докато разглеждаше строителството на нов православен храм.

От това колко е богат българинът и как обича да пътвува, премиерът изкоментира и сложната ситуация с мигрантите и по-точно насрочения за днес протест срещу мигрантите в Харманли. Според него държавата прави всичко възможно хората да са спокойни по отношение на мигрантите.

„Протестът на хората е основателен. Бежанският център от такъв от отворен тип ще стане затворен“, посочи Борисов.

По думите на Борисов случващото се в Харманли е доказателство за това, че с право е алармирал за проблеми с мигрантите.

Освен това Борисов се похвали, че самият Доналд Туск го е послушал след разговора им за бежанците:

„Само преди минути, Доналд Туск, председател на Европейския съвет, след разговора, който водихме, на практика потвърди всички мои думи, които е чул, че Европа трябва да затвори външните си граници и само политически мигранти да се допускат, докато се решат проблемите“, заяви Борисов съобщи правителствения пресцентър.

Външният министър Даниел Митов сега имал задача при следваща среща с външния министър на Афганистан да му зададе въпроса за приемането на афганистанските граждани.

„Ние харчим по 80 милиона лева на година да държим контингента в Афганистан, а там сега е мирно и спокойно. Сега да бъдат така добри да си изпълнят и техните ангажименти. Ние за икономически мигранти повече възможност нямаме, България категорично, виждате и Европа вече се задъхва до такава степен, че настанаха проблеми там“, повтори министър-председателят. Според данни на агенцията за бежанците от началото на година до края на юли 4442 граждани на Афганистан са поискали убежище у нас, на второ място са от Ирак- 2 832, а не трето от Сирия- 1120 души.

Борисов каза още, че е оптимист по отношение на срещата на ръководителите на страните от Европейския съюз. Преди седмица Борисов се похвали, че лидерите на Германия и на Австрия си сменили позициите след разговор с него.

Религията не бива да бъде използвана за партийни цели, каза още премиерът по време на посещението в храма „Св. прмчк. Прокопий Варненски.

Попитан дали религията може да помогне на младите хора да бъдат по-активни и интелигентни, премиерът отговори:

„От една страна – това ни е спасението. Вярата в Господ и християнските ценности са тук, за това е важно владиците да показват на хората всеки ден правия път. Радвам се, че има все повече храмове и манастири, отремонтирани стари светини има, а в същото време и чисто нови храмове“.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s