Ще стане ли президент Доналд Тръмп?

768x432

Доналд Тръмп определено е противоречива личност.

Някои казват, че той е нужен на Америка и наистина нещатата ще потръгнат с неговото управление. Други са на мнение, че този човек, ако получи власт, положението ще стане взривоопасно и дори се говори за евентуално война. 

До момента в Америка изглеждаще, че Тръмп няма толкова големи шансове за победа.

До днес.

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп изпревари в допитванията съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, сочи допитване на института Ипсос и агенция Ройтерс.

Според данните на анкетата, извършена онлайн от 26 август до 1 септември, за Тръмп са готови да гласуват 40 процента от запитаните срещу 39 процента за Клинтън.

Тази година в допитванията на Ипсос и Ройтерс Клинтън почти непрекъснато е изпреварвала Тръмп, пише БТА. Републиканският кандидат е водил само два пъти за кратко – през май, когато милиардерът спечели първичните избори в Републиканската партия, и в края на юли след националният конгрес на републиканците, на който Тръмп официално бе издигнат за кандидат на партията за президентските избори на 8 ноември.

В периода 18-22 август Клинтън е водела на Тръмп с разлика от 12 процентни пункта, най-голямата ѝ преднина в последно време. Дотогава Клинтън е изпреварвала Тръмп с 3 до 9 процентни пункта.

Според Ипсос причината за загубата на позиции на Клинтън са подновените критики към нея в последните седмици за небрежното ѝ боравене с поверителна информация, докато е била държавен секретар, както и дейността на фондация „Клинтън“, основана от съпруга ѝ Бил Клинтън през 2001 г., която е приемала дарения от чужденци, включително от Саудитска Арабия, предизвиквайки подозрения, че Хилари Клинтън е оказвала услуги на някои хора и държави в замяна на дарения във фондацията й.

Същевременно, тъй като изборите за президент на САЩ са непреки, в отделно изследване на Ипсос и Ройтерс се установява, че в момента Клинтън има преднина спрямо Тръмп в електоралния колеж с 332 на 206 гласа сред щатските делегати, които гласуват в президентските избори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s