Цветанов: ГЕРБ няма да се коалира с никого за изборите

d186d0b2d0b5d182d0b0d0bd-d186d0b2d0b5d182d0b0d0bdd0bed0b2

ПП ГЕРБ ще участва самостоятелно в изборния процес, за да знаем каква е електоралната подкрепа зад партията.

Това заяви във Варна зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

„Днес можем да отчетем, че правителството е стабилно и то на база формиращото се парламентарно мнозинство. Председателят на парламента също много допринася за тази добра среда на работа, която има в днешния парламент. Препотвърдихме, продължаваме напред, защото правителството е стабилно. Остават си обаче съответните дефицитите, които има на моменти“, каза Цветанов.

Той добави, че точно затова ГЕРБ ще участва самостоятелно в изборния процес -за да може действително ние да знаем каква е електоралната подкрепа зад ГЕРБ.

„Бихме се радвали да видим каква е електоралната подкрепа и зад Реформаторския блок и зад Патриотичния фронт, за да може когато приключат едни избори, да можем да обявим на обществеността, че действително с механичния сбор, който може да направим от електоралната подкрепа за тези формации, които формираме парламентарното мнозинство, можем да продължим напред и да подкрепяме правителството“, заяви Цветан Цветанов.

Според него, от разговорите, които ежедневно провеждал със структурите на партията е видно, че немалка част от хората, които са подкрепили Реформаторския блок, щели да гласуват кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ.

„Има и така едно усещане във всеки един избирател гласът му да отиде за победата, която би очаквал да види в едни избори, а не гласът му да отива за подкрепа от около 9 или 10 процента. Има и сериозно разочарование от това разнопосочно говорене, което има в Реформаторския блок, но както се казва, ние винаги сме заявявали, че не коментираме други политически формации. Ние следим и работим за нашата организационна дейност“, обясни „усещането“ Цветанов.

Ние не се притесняваме и не е необходимо време, за да направим допълнителна разпознаваемост на нашата кандидат-президентска двойка, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че кандидатурата на партията ще бъде обявена на 2 октомври, а на 3 октомври кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде регистрирана.

„На 6 октомври влизаме в реална кампания за едномесечния срок по Изборния кодекс за предизборни дебати. По никакъв начин не сме се забавили, отнасяме се изключително отговорно“, добави Цветанов. Той е във Варна за деветия редовен летен университет на МГЕРБ, който тази година е под надслов „АзсъмТукБГ“. В обучението ще участват 270 младежи от ГЕРБ от цялата страна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s