От няколко дни основната тема както в медийното пространство, така и в обществото,  е случката с Христо Стоичков и журналистите от „България днес“.

Известният футболист нападна шофьора и фотографа, докато те са се опитвали да направят снимки на сватбата на дъщеря му – Христина.

И докато в интернет се водят спорове правилна или не е постъпката на Христо Стоичков, то покуратурата вече води разследване.

Разследването се провежда в РУ-Етрополе при ОДМВР-София за извършени на 27.08.2016 г. пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Вижте още: А сега обичаме ли Христо Стоичков?

Текстът от прокуратурата гласи още:

На 27.08.2016 г., около 16.00 ч. на паркинга пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе, възникнал скандал между Христо Стоичков и Борислав Трошев – фоторепортер от вестник „България днес“, по повод опита от страна на последния да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков. Разследването е започнало с разпит в качеството на свидетел на Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ ЕООД.

Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Трошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удари по лицето на шофьора Димитров. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера Трошев.

За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение. По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Трошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Ето какво още разказват самите журналисти:

С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем“, разказва фотографът на „България днес“ Борислав за началото на конфликтната ситуация.

Все пак шофьорът Петър отваря само прозореца. Тогава Христо Стоичков започнал да обижда и да псува журналистическия екип. Колегите казали, че си тръгват и го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излязат от автомобила. След това отворил вратата на колата и започнал да бие шофьора с юмруци и ритници.

„Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: „Мишка, излизай от колата“, но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата“, продължава с разказа фотографът.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им. От страна на прокуратурата е възложено на полицейските органи установяване на свидетели очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая. Разследването по случая продължава.

След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Трошев, както и на други относими по случая гласни и писмени доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието.

 

Advertisements

3 thoughts on “Прокуратурата погна Стоичков – Ще има ли правосъдие?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s