Зов за помощ! Виждали ли сте това момче?

Вече почти месец продължава издирването на 26-годишния Галин Красимиров Статев, който е в неизвестност.

МВР не спира да го търси, а към тях се присъединиха и хора от социалните мрежи, където върви кампания за търсенето му, като твърденията са, че полицията не прави достатъчно.

Кога е изчезнал Галин и как може да го разпознаете?

На 4 август Галин Статев е пристигнал в България с автобус от Германия и оттогава е в неизвестност.

Обявен е за издирване на 16 август, когато информация за това е пусната и от пресцентъра на МВР. Младият мъж е висок около 182 сантиметра, с нормално телосложение, сини очи и късо подстригана черна коса.

krasimir

Във фейсбук Антони Рангачев, който е бил научен ръководител на Галин, посочва, че Статев е възпитаник на НПМГ и има диплома за бакалавър от Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Той завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския Технологичен Университет.

Галин Статев е носител на златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година.

От 8-ми клас защитава успешно проекти по математика в сесиите на Ученическия Институт по Математика и Информатика (УчИМИ) към БАН. През 2008 година е един от двамата участници, които са избрани да представляват България в Научно-изледователския институт (RSI) в МIT.

Как може да помогнем? 

Всички, които разполагат с допълнителна информация за местонахождението му, могат да помогнат за издирването като се обадят на телефони 046/680 556 и 046/ 680 323, 112 или в най-близкото районно управление на МВР.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s