Трети ден една от основните теми в медийното пространство са опожарените складове в Пловдив. Трети ден хората искат да разберат кой е виновен за тази несправедливост.

В Пловдив вее се организират протести, като хората искат наказание заради опожаряването на тютюневите складове.

Но тук се намесват експертите, които трябва да убият ентусиазма на протестиращите.

Някои от вас може да запитат зашо?

Защото сме свидетели на поредната нагла постъпка, която цели да ни замаже очите.

Експертите твърдят, че версията „умишлен палеж“ е прибързана. И изказванията не свършват дотук.

Вижте още: Умишлено ли запалиха тютюневите складове в Пловдив? (ОБЗОР)

Пожарната от своя страна категорично отхвърли версията за умишлен палеж. Огнеборците, които се бореха с огнената стихия отричат в района да е миришело на нафта, както твърдят очевдици.

Най-вероятно става въпрос за небрежност. Някой клошар, който е спял там, но не е умишлен. На мен не ми мирише на нафта”, обясни Румен Димчев, зам.-началник на „Пожарна безопасност“- Пловдив.

Така е! Отново ще обвиним клошарите, отново ще кажем, че е слощастен инцидент. Управляващите отново няма да поемат отговорност за действията си, а институциите просто няма да си свършат работата. Отново стигаме до момента, в който някакви хора искат да ни убедят, че ние сме малоумни и не виждаме, че някой се опитва да прикрие нещо.

Вижте още: Владо Руменов: Това е поредният удар срещу българската култура

Кои са собствениците на складовете?

Кметът на Пловдив разкри кои са собствениците на изгорелите тютюневи складове.

Два от тютюневите складове са собственост на италиански бизнесмени. Консорциумът се управлява от бившия почетен консул на Италия в Пловдив Пиетро Луиджи Гия, който засега отказва коментар за пожара.

А четвъртият склад е собственост на голяма фирма, която към този момент се въздържа от коментар. По-късно се очаква и становището за това как точно е възникнал пожара.

Трди дни пожар – защо?

Трети ден продължават да тлеят изгорелите тютюневи складове. И тази сутрин пожарникарите гасиха отделни огнища, които все още се възпламеняват в полуразрушените сгради.

Районът е отцепен в голям периметър, защото изгорелите сгради могат всеки момента да се срутят. Достъпът на граждани е забранен. Отцепен е района и за автомобили. Екип на Пожарната продължава да оглежда мястото.

Защо обаче цели три дни пожарът не може да се изгаси? Защо един палеж по невнимание се гази толкова трудно? Нещо не се връзват версиите, а даже напротив – става все по-съмнително.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s