Пореден повод за гордост ни носят български ученици, които се върнаха с медали от Международна олимпиада по информатика.

В месеца на Олимпийските игри, младите и кадърни хора на България, продължават да ни радват с медали извън спорта, коите не са по-малко важни за нас.

Христо Венев, ученик в 12 клас от СМГ „Паисий Хилендарски“ спечели златен медал на 28-та Международна олимпиада по информатика, която се проведе от 12 до 19 август 2016 г. в руския град Казан, съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието.

Сребърни медали спечелиха Александър Кръстев, 9 клас от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, и Енчо Мишинев, 11 клас от МГ, „Атанас Радев“ – Ямбол.

В олимпиадата участва и Даниел Атанасов, 12 клас от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София. Ръководители на българския отбор са членовете на националната комисия Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на Българската академия на науките и Младен Манев от Техническия университет Габрово.

Всеки, който иска да посрещне българския ни отбор и да ги поздрави за победата, може да го направи довечера в 22.10 часа, когато учениците пристигат с полет от Москва. 

Браво, момчета! Ние сме горди с вас и вашите постижения!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s