Днес „Капитал daily“. излязоха с една интригуваща статия относно фантома в българската политика Делян Пеевски.

Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба имота и сградите, в които се намира новата печатницата на депутата от ДПС

Според изданието  началната цена е около 15 пъти по-ниска – около 2.314 млн. лв. – от сумата, за която сградите и имотите са били ипотекирани в КТБ.

Молбата за продажбата е постъпила от синдиците на банката, като в нея е искана продажба на имота и сградите.

Обект на публичната продан са само теренът от четири имота с обща площ 55 дка в близост до летището и постройките с 11 хил. кв.м разгъната застроен площ, но не и закупеното модерното печатно оборудване.

Изданието цитира източник, запознат с печатния бизнес, според който при подобна сделка печатното оборудване остава практически неизползваемо, защото преместването му е изключително скъпо и сложно, а освен това също е пригодено за сградите, в които се намира в момента.

Колко са печатниците на Пеевски в София?

Общият брой на печатниците в София, в които се печатат централните всекидневни и седмични издания е три.

Разбира се, не е изнадам че двете най-големи са свързани с Пеевски.

Извън тази до летището депутатът от ДПС през май тази година купи от издателя на „24 часа“ Венелина Гочева печатница „София“, която се намира в дясното крило на Полиграфическия комбинат на бул. „Цариградско шосе“. Разрешение от Комисията за защита на конкуренцията не беше поискано. В нея се печатат всички вестници без „Капитал“ и „Сега“.

Третата печатница е извън контрола на Пеевски – „Алианс принт“ на „Алианс инвест холдинг“ (кв. „Дружба“).

Идеята на депутата от ДПС е сградата на Полиграфическия (основното тяло е на свързваната с него „Благоевград БТ“) да се преобразува в хотел.

Каква е истрията на имота, обявен за продажба? 

Историята с имота, обявен за продажба е много заплетена и започва още през 2006 г., когато фирма, свързана с Любомир Павлов, купува от общинското дружество „Софстрой“ имота от 55 декара до летището за 1.8 млн. лв. без ДДС.

През 2009 г. имотите са продадени на свързана с банкера Цветан Василев фирма, като цената им е 20 пъти по-висока – 12.5 млн. лв. Сделката е финансирана с кредит от КТБ.

Година по-късно съвместното дружество на Цветан Василев и Ирена Кръстева „ИПК Родина 1“ купува имотите за 15.1 млн. лв. Следва нова ипотека в КТБ за 20 млн. евро. Модерното оборудване, което е закупено на лизинг през 2012 г. от свързаната с банката „Партнер лизинг“, е за 53.39 млн. лв.

През октомври 2013 г. след охладяването в отношенията между Пеевски и Василев, но още преди открития им конфликт, довел до краха на банката, „ИПК Родина 1“ прехвърля на „Партнер лизинг“ имотите и машините. Оценката им е видимо завишена – те вече са оценени на 110 млн. лв.

Кога ще се разбере КОЙ е купил имота?

Резултатът от публичната продан ще бъдат обявени след един месец на 16 септември. Желаещите трябва дотогава да депозират по сметката на ЧСИ 10% от минималната цена (малко над 230 хил. лв.).

Пеевски – клетото цокалче на МАЙКА БЪЛГАРИЯ

Преди време ние писахме,  че Отиващият си от страната и от бизнеса” депутат от ДПС Делян Пеевски е получил миналата седмица кредит от 10 млн. лв от клон на турска банка у нас.

Експерти коментират, че е много любопитен въпросът как така банка отпуска голям кредит за бизнес в България на човек, който уж напускал страната. „Няма ли опасност ако той наистина отиде в чужбина кредитът да остане непогасен ?“– питат те.

Банката, която е била така щедра към Пеевски, е смчитана за банка на ДПС. С турски собственици и фиансиране на бизес, свързван често с движението на Ахмед Доган. Запознати твърдят, че Пеевски командвал собственика сякаш му е подчинен.

Сега разбираме, че печатницата и имотите на Пеевски се продават и момчето, може би наистина е имало нужда от този кредит, че кретият той ще остане и без пари, и без имущество.

Цялата статия може да прочетете  ТУК. 

Източник на информация:  „Капитал daily“

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s